Потврђена оптужница против полицајца: Младића тукао рукама, ногама и пендреком

Јасмина С.
Потврђена оптужница против полицајца: Младића тукао рукама, ногама и пендреком

ЗВОРНИК- Основни суд у Зворнику потврдио је оптужницу против полицајца Небојше Ђокића (25), јер је приликом хапшења тукао младића М. Р. ногама, рукама и пендреком.

Према оптужници, Ђокић је кривично дјело повреда људског достојанства, злоупотреба службеног положаја или овлаштења, за које га терети Окружно јавно тужилаштво у Бијељини, починио 31. јула 2021. године док је био на радном мјесту. У оптужном акту наведено је да је прво дошло до вербалне расправе са оштећеним М. Р, те га је полицајац Ђокић упозорио, њега и колеге, да не стварају буку, јер је касно доба ноћи.

-Оштећени је са друштвом након опомене отишао, али је осумњичени Ђокић потом позвао у помоћ интервентну полицију – наведено је у оптужници. Даље је наведено да је по доалску интервентне полиције, приликом хапшења, у намјери да га повриједи, ударио је М. Р. више пута ногама, рукама и полицијским пендреком по разним дијеловима тијела.

Исте радње, како стоји у оптужници, полицајац Ђокић наставио је и током одвожења мушкарца у полицијску станицу као и у самој полицијској станици.

-Том приликом младићу је нанио повреде у виду крвног подлива у подручју главе, лијеве поткољенице, лијеве бутине, десне надлактице и подлактице.

У том малтретирању мушкарац је задобио и огуљотине са унутрашње стране скочног зглоба, крвни подлив лијеве надлактице са огуљотином, крвни подлив са унутрашње стране горње усне, огуљотину доње усне, крвни подлив десне стране рамена, крвни подлив на десној страни леђа, као и огуљотину – стоји у оптужници.

Оштећени је, пошто се лоше осјећао, тражио да га одведу љекару, али се, због пријетњи полицијског службеника, бојао рећи доктору да му је повреде нанио осумњичени Ђокић, већ је рекао да их је задобио при паду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана