Опушци воде до Вујкетовог убице

М. Вујић, Н. Томашевић
Опушци воде до Вујкетовог убице

Градишка - Градишка полиција склапа коцкице у мозаику убиства "жестоког момака" из Градишке Милана Вујичића Вујкета (39), а главни доказ за који они вјерују да ће их довести до његовог убице су опушци.

Како сазнаје "Глас Српске", полиција је током увиђаја у близини мјеста убиства пронашла неколико опушака, за које сумњају да их је одбацио убица након што је попушио цигарете. Наш извор у полицији каже да су, осим опушака, пронађене и двије чауре метака аутоматске пушке калибра 7,62 милиметра. Полиција је пронашла и друге доказе који би могли да открију траг убице, али истражни органи не желе да открију о чему је ријеч.

- Вујичића је убица погодио у главу и груди. На њега је пуцао са удаљености од око 15 метара - каже извор близак истрази и додаје да је убица сатима чекао Вујичића док га није ликвидирао.

За сада су истражни органи утврдили да је убица Вујкета сатима чекао у сусједном дворишту у близини кафића "Каспер" и да га је његов егзекутор данима пратио како би злочин испланирао до танчина.

- Убица је тачно знао куд се креће Вујке и гдје борави. Томе у прилог говори и чињеница да га је чекао испред кафане у ране јутарње сате - казао је извор близак истрази.

Сазнајемо и да је полиција до сада привела и испитала више особа, али нико до закључења овог броја није био ухапшен.

Вујичић је убијен у класичној сачекуши у суботу око четири часа када је из кафића "Каспер" кренуо до свог аутомобила паркираног у насељу Сењак у Градишци. Мотив ликвидације полицији још није познат, а сумња се да би један од мотива могао да буде и Вујкетова криминална прошлост и нерашчишћени рачуни. Убијени Вујичић у Градишци је имао репутацију "жестоког" момка познатог по криминалним дјелима и насиљу. Он је држао дискотеку "Тутанкамон", а касније и ноћни клуб "Блек и Вајт", који више не ради, као и комплекс базена Градишка.

Посљедњи пут је хапшен у априлу 2013. године у полицијској акцији "Сова", заједно са још четири особе, под сумњом да се бавио зеленаштвом и изнудама. Вујке је више пута осуђиван. Тако је 2000. године осуђен на четири мјесеца затвора због наношења тешких тјелесних повреда, а 2009. године је осуђен на новчану казну од 5.000 марака због угрожавања безбједности. За исто дјело одговарао је 2010. и 2012. године. У досијеу је имао више од 30 прекршаја, а такође је хапшен у априлу 2014. због сумње да је зеленашењем оштетио више грађана на подручју Бањалуке, Градишке и Приједора. Хапшен је и у марту прошле године у акцији "Џокер" Тужилаштва БиХ због кријумчарења већих количина дувана и цигарета.

Туча

Милан Вујичић Вујке у жижу јавности посљедњи пут је доспио у марту прошле године када су га усред дана испред кафане "Камел" у Градишци брутално претукли суграђани Никола Гљивица и Миливоје Ловреновић.

Незванично се помињало да је до обрачуна дошло јер је Вујичић претходно покушао аутомобилом да уђе у ноћни клуб "Амнезија" који је Гљивица, иначе, обезбјеђивао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана