Оптужница због недозвољеног кориштења ауторских права

Агенције
Оптужница због недозвољеног кориштења ауторских права

Сарајево - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Хариса Пезе (42) из Приједора, са пребивалиштем у Сарајеву, који се терети за недозвољено кориштење ауторских права, јавиле су агенције.

Оптужница терети Пезу да је као власник фотокопирница у Зеници и Травнику, у својим пословним објектима, без одобрења аутора, другог носиоца ауторског права или лица које је овлаштено за давање одобрења, похрањивао у електронској форми у рачунарску јединицу, нелегално умножавао и стављао у промет умножена ауторска дјела у виду уџбеника и књига различитих издавача и аутора, за које је знао да се ради о нелегално умноженим копијама.

Оптужени Пезо се терети да је ставио у промет ауторска дјела умножена без одобрења аутора, другог носиоца ауторског права, односно лица које је овлаштено за давање одобрења, чиме је починио кривично дјело недозвољеног кориштења ауторских права.

Претресом његових пословних објеката 30. новембра прошле године, пронађен је 31 комад нелегално умножених књига и уџбеника и то у Зеници девет и у Травнику 22 комада, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Овлаштени службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ, Регионалне канцеларије Сарајево, одузели су пронађене књиге и уџбенике.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана