Оптужени за убиство Ариела Богдановића добио новог адвоката: Биће одгођен заказани почетак суђења

Н.Т.
Оптужени за убиство Ариела Богдановића добио новог адвоката: Биће одгођен заказани почетак суђења

БАЊАЛУКА – Далибор Мандић (37) из Бањалуке, оптужен за брутално убиство Ариела Богдановића (28) којег је избо ножем, добио је новог адвоката Зорана Бубића, а како сазнајемо заказани почетак суђења за 19. мај биће одгођен јер је адвокату потребна припрема за одбрану.

- Недавно сам именован сам по службеној дужности за браница оптуженог, али за тако сложен предмет ми је потребна припрема. Нисам добио још ни сву документацију и доказе - рекао је Бубић.

У бањалучком Окружном суду су, наводећи иницијале оптуженог, потврдили да је Мандић тражио разрјешење досадашњег браниоца Вање Лакић.

- Суд је разријешио наведеног браниоца због здравствених разлога, усљед чега је био неизвјестан долазак истог пред суд. Имајући наведено у виду суд је, уз пристанак поменутог браниоца, поставио новог браниоца по службеној дужности, адвоката Зорана Бубића. Наведени адвокат није изабрани адвокат од стране оптуженог, истог му је поставио суд по службеној дужности-рекли су у суду "Гласу Српске".

Мандића  терете за тешко убиство почињено на свиреп или подмукао начин.

Према оптужници, крвави напад који је шокирао Бањалучане, десио се 2. децембра прошле године око 19.35 часова на Булевару Српске војске. У оптужници, у којој се наводе иницијали жртве и оптуженог, пише да је Мандић пратио Богдановића у намјери да га убије. Наводи се да је Богдановић кобне вечери ишао из правца Тржног центра „Делта планет" према Ребровачком мосту, а Мандић је ишао за њим.

- Оптужени је сустигао оштећеног у близини студентског кампуса и убо га ножем у предјелу горњег дијела трупа. Оштећени  Богдановић је трчећи почео да бјежи, а Мандић је потрчао  за њим те га је сустигао након што је  он прешао коловоз улице Булевар српске војске и пао у близини бензинске пумпе. Мандић је тада Богдановића, који је лежао на асфалту,  ножем убо осам пута у предјелу задње стране лијевог рамена, лијеве стране лица и врата те десне стране грудног коша - пише у оптужници.

Додаје се да је  усљед убодних рана и повреда Богдановић искрварио на смрт, а оптужени Мандић је побјегао у правцу кампуса.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана