Оптужени за погибију чланова породице Ливњак 12. јула се изјашњава о кривици

ГС
Оптужени за погибију чланова породице Ливњак 12. јула се изјашњава о кривици

ТЕСЛИЋ - Горан Бјелац (22) из Теслића, оптужен за изазивање тешке саобраћајне несреће у којој су настрадала три члана породице Ливњак, изјасниће се о кривици 12. јула.

-Обавјештавамо вас да је у кривичном предмету против оптуженог Б. Г. због кривичног дјела угрожавање јавног саобраћаја рочиште за изјашњење о кривици заказано за дан 12. јули 2021. Године - наводи се у одговору Основног суда у Теслићу који је достављен порталу Српскаинфо.

У тешкој несрећи која се догодила 15. августа у мјесту Булетић код Теслића погинули су Светлана Ливњак (37) и њена ћерка Драгана Ливњак (19). Тешке повреде задобили су Зоран Ливњак (45) и четворогодишња С.Л. Зоран је 11 дана након несреће подлегао тешким повредама.

Према ранијим информацијама, несрећа се догодила када је „ауди”, којим је управљао оптужени, усљед неприлагођене брзине прешао у супротну траку и ударио у „фијат” у којем су се возили чланови породице Ливњак.

Суд у Теслићу недавно је потврдио оптужницу против Бјелца због изазивања тешке саобраћајне несреће  кога ја терети за кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја.

Добојско тужилаштво је у мају ове године подигло оптужницу против Бјелца, а деветомјесечна истрага правдана је чекањем налаза саобраћајног вјештачења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана