Оптужени пљачкаши у униформама

Н. Т.
Оптужени пљачкаши у униформама

Источно Сарајево - Против Владимира Петровића (26) и Слободана Јотића (28) Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву подигло је оптужницу због сумње да су глумећи полицајце опљачкали двије особе.

Оптужница их терети за лажно представљање, нарушавање неповредивости стана и тешку крађу.

У оптужници се наводи да су они 20. јуна прошле године, око један час иза поноћи, дошли до стана С. Б. у улици Сердара Јанка Вукотића у Палама. Даље се наводи да се Петровић представио као полицајац и рекао да је у току рација.

- У стану су били Л. М. и Ј. А. Убрзо послије Петровића у стан је стигао и Јотић, који је такође рекао да је полицијски службеник. Том приликом они су галамили на станаре и пријетили да ће их одвести у полицијску станицу. Завртали су им руке и тјерали их да леже на поду. Потом су им упутили псовке - наведено је у оптужници.

Додаје се да су оптужени извршили преметачину по стану и од Л. М. и Ј. А. отели телефоне "самсунг" и ЛГ и побјегли.

Оптужница против Петровића и Јотића прослијеђена је на потврђивање Основном суду у Сокоцу. Овај случај само је један у низу сличних у којима се криминалци лажно представљају као полицајци да би починили своја недјела.

Прошле године у јануару тројица разбојника лажно се представивши као полицајци опљачкали су кућу цвјећара Милића Петровића у Обудовцу код Шамца. Украли су скупоцјени "мерцедес", новац и накит. У мају исте године у Аустрији откривен је држављанин БиХ који се лажно представљао као полицајац и странцима који дођу у Аустрију наплаћивао казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана