Оптужен за насиље над братом, пријетио му да ће га запалити и изрешетати

Срна
Оптужен за насиље над братом, пријетио му да ће га запалити и изрешетати

ПРИЈЕДОР - Окружно јавно тужилаштво Приједор подигло је оптужницу против В.Н. због кривичних дјела насиље у породици и фалсификовање исправе, објавило је данас ово тужилаштво.

У оптужници се наводи да је В.Н. 25. маја 2020. године у Козарској Дубици насиљем и дрским и безобзирним понашањем угрозио спокојство и тјелесни интегритет свог брата В.З.

В.Н. терете да је пијан тражио од свог брата да му да аутомобил, галамио на њега и разбацивао ствари по кући, ударио га шаком у чело и почео га давити, а потом су изашли испред куће гдје је поново насрнуо на брата, а све то у присуству малољетних сестара и брата који су плакали и вриштали.

Дан касније В.Н. је поново угрозио спокојство свог брата В.З. тако што га је позвао на телефон и пријетио му да ће га запалити и изрешетати, а 11. септембра исте године на међународном граничном прелазу Градина дао је на увид лажну личну карту Хрватске и употријебио је као праву.

За кривично дјело насиље у породици почињено у присуству дјетета, прописана је казна затвора од двије до десет година, а казна затвора до пет година за онога ко лажну јавну исправу употријеби као праву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана