Суђење Синиши Шакићу оптуженом за убиство Славише Ћулума: Кум оптуженог тврди да га није видио два мјесеца у односу на дан злочина

ГС
Суђење Синиши Шакићу оптуженом за убиство Славише Ћулума: Кум оптуженог тврди да га није видио два мјесеца у односу на дан злочина

БАЊАЛУКА – Свједок одбране Синише Шакића, оптуженог за убиство Славише Ђулума, Јеленко Копрановић казао је у бањалучком Окружном суду да је због овог злочина позван у полицију да да изјаву као свједок, а затим је био ухапшен и задржан неко вријеме па пуштен.

Копрановић, који је од раније познат по сукобу са законом,  је рекао да је такође због поменутог убиства био привођен и његов син Немања Сјеница.

- Са оптуженим сам у пријатељским односима, а био сам на прослави код пријатеља када сам добио позив да се јавим како би дао изјаву у својству свједока због убиства Ћулума. Када сам отишао више нисам био свједок већ су ме задржали и претресли послије просторије које користим. Ништа није нађено у тим претресима па сам пуштен - рекао је Копрановић.

Његов син Немања Сјеница потврдио је да му је Шакић пријатељ са којим понекад попије пиће када га сретне, али да није познавао Ћулума.

- Због овог убиства и као и све и једног другог ме претресају - рекао је Сјеница и додао да су му тада изузети лаптоп и панцир.

Шакићев кум Александар  Марић,  је испричао да му нису претресане просторије али је  након убиства Ћулума обавио разговор у полицији. Истакао је да кума Синишу није претходно видио  око два мјесеца у односу на дан злочина.

Вељко Угреновић, који је такође сједочио као свједом одбране Шакића, казао је да му је полиција одузела сву гардеробу, маскирне хлаче и кошуље.

- Не сјећам се детаља, прошло је доста времмена. На дан убистав нисам био у Бањалуци - рекао је Угреновић.

Шакића терете да је Славишу Ћулума усмртио 15. маја лани заједно са непознатом особом. Они су припремили засједу недалеко од куће жртве у шуми у Драгочају и када је Ћулум наишао на њега су из двије пушке испалили 22 хица и усмртили га. Наводи се да су злочин припремили те набавили оружје, муницију и мотоцикл с којим је извиђао мјесто планираног напада.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана