Опљачкао и задавио старицу

Горан Обрадовић
Опљачкао и задавио старицу

Сарајево - Един Вериз (35) из Сарајева ухапшен је због сумње да је убио и опљачкао старицу Д. Н. (78) у њеном стану у Јукићевој улици у Сарајеву, потврђено је у МУП-у Кантона Сарајево.

Они су додали да је убиство полицији пријављено у суботу око 14.30 часова.

Према незваничним информацијама, осумњичени Вериз живи у истој згради гдје и убијена старица, а током увиђаја одмах је утврђено да у кући недостају неке ствари.

- Највјероватније је Вериз претпостављао да старица није у стану и одлучио је да га опљачка. Када је ушао у стан, она га је примијетила и тада ју је напао и, према првим информацијама, задавио рукама. Послије тога је покупио неке ствари из њеног стана и побјегао - истакао је извор близак истрази.

Портпарол МУП-а Кантона Сарајево Ирфан Нефић је рекао да је одмах послије дојаве о убиству жене на поменуту адресу упућена полицијска патрола и екипа Хитне помоћи. Послије доласка могли су само да утврде смрт старице.

- Полиција је обавила увиђај којим је руководио дежурни тужилац, а након вањског прегледа тијела љекар Хамзо Жуљо је рекао да сумња да је старица задављена и одмах је покренута истрага - рекао је Нефић.

Он је додао, наводећи иницијале, да је истог дана око 18.30 часова полиција дошла до информација да би се са убиством могао повезати Вериз.

Одмах је затражен налог за претрес његовог стана и привођење.

- Приликом претреса стана полиција је пронашла одређене предмете који могу да се доведу у везу са убиством и око 22.30 часова он је ухапшен - појаснио је Нефић.

Извор близак истрази испричао је да је током увиђаја полиција изузела одређене трагове који ће бити коришћени у даљој истрази.

Тужилац је наредио да се тијело старице превезе у просектуру Баре, гдје ће бити обављена обдукција.

Вериз се јуче налазио на криминалистичкој обради у полицији, послије чега је требало да буде предат у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево, које ће донијети одлуку о приједлогу притвора за њега.

Он је одраније познат полицији по бројним кривичним дјелима.

Вериз је покушао самоубиство вјешањем 2007. године у затворској ћелији у КПЗ-у Сарајево, гдје издржавао казну због крађа, али у томе су га спријечили затворски чувари.

Комшије

Станари Јукићеве улице у Сарајеву, гдје је почињено убиство, испричали су да познају осумњиченог Едина Вериза и да су га се плашили.

- Знао сам да га је полиција више пута хапсила због крађа, а претпостављам и због дроге. Увијек сам се плашио кад га сретнем, али ипак нисам сумњао да би могао некога да убије - испричао је један станар ове улице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана