Опљачкали и демолирали просторије БК Славија

Горан Обрадовић
Опљачкали и демолирали просторије БК Славија

Бањалука - Непознати лопови провалили су у просторије Боксерског клуба Славија у улици Иве Лоле Рибара у центру Бањалуке и украли два рачунара, печат Боксерског савеза Републике Српске и друге ствари вриједне нешто мање од 1.000 марака.

Штета је много већа јер су лопови уништили дио ствари у просторијама клуба. 

Потврдио је ово предсједник БК Славија Зоран Бугарски, који је истакао да је пљачка највјероватније почињена током протеклог викенда.

Он је истакао да су лопови украли два рачунара, штампач, фиксни телефон, столњак и поменути печат. Бахати лопови су у канцеларијама клуба сједјели и пили пића која су пронашли у једној канцеларији.

- Радница која ради у клубу у петак око 16 часова отишла је из клуба и иза себе закључала врата канцеларије, као и улазна врата куће гдје су смјештене просторије клуба. Када је у понедјељак ујутро дошла у клуб, није одмах ништа примијетила - рекао је Бугарски.

Према његовим ријечима, радница је затим откључала браву на улазним вратима, али није могла да уђе јер је била закључана друга брава са унутрашње стране, што је њој било одмах чудно и позвала је полицију.

- Када су стигли, један од полицајаца је отишао са друге стране куће и видио је да је обијен прозор. Полицајац је затим ушао кроз прозор и са унутрашње стране откључао врата, те су ушли унутра - појаснио је Бугарски.

Утврђено је да су лопови током викенда дошли до канцеларија клуба и са стране која је сакривена дрвећем принијели бетонску плочу, на коју су се попели и затим подигли ролетну на прозору, обили прозор и ушли у унутрашњост објекта.

- Крадљивци су потом обили улазна врата на свим канцеларијама. Колико су били дрски говори и податак да су у једној од канцеларија пронашли фрижидер у којем је било неколико флаша пића, које су узели и затим сјели за сто и пили - истакао је предсједник Славије.

Он је додао да су лопови потом направили хаос по канцеларији.

- Полупали су флаше од пића, као и неколико чаша, затим су разбацали папире по поду. Узели су и флашу сока, коју су потом просули по зиду и тепиху. Када су завршили са уништавањем, изнијели су рачунаре, столњак, печат, телефон и побјегли - рекао је Зоран Бугарски.

Додао је да се у једној од канцеларија налазио велики број нових боксерских патика и да су их лопови само разбацали, али нису ништа украли.

Из Центра јавне безбједности Бањалука нису давали информације о овој крађи, као ни о другим тешким крађама које су биле у протеклих 30 дана, а у којима су лопови однијели велики плијен. +++

Потребна помоћ

Зоран Бугарски је истакао да су се у рачунарима налазили веома битни подаци о функционисању клуба и да је овом крађом нанесена велика штета клубу, који се ионако налази у тешкој финансијској ситуацији.

- Надам се да ће град Бањалука и Министарство породице, омладине и спорта РС бити у могућност да нам помогну како бисмо могли да наставимо са радом - истакао је Бугарски.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана