Опасни криминалац Аднан Шерак поново иза зидина зеничког затвора

Аваз.ба
Опасни криминалац Аднан Шерак поново иза зидина зеничког затвора

ЗЕНИЦА - Опасни криминалац Аднан Шерак поново се нашао у зеничком затвору.

Разлог његовог пребацивања је што је истекло вријеме одобреног захтјева КПЗ-а Сарајево за његов останак од два додатна мјесеца

Аднан Шерак, опасни криминалац осуђен због наношења тешких повреда са смртном посљедицом, данас је, уз јаке полицијске снаге, ћелију у сарајевском затвору замијенио оном у зеничком затвору.  

Разлог његовог пребацивања је што је истекло вријеме одобреног захтјева КПЗ-а ''Миљацка'' у Сарајеву за његов останак од два додатна мјесеца, како би се реализирао преостали дио његове ресоцијализације у овој казненопоправној установи.

Шерак је крунски свједок против дилера, брачног пара Едиса и Нерме Бунар и њихове групе. На клупи за свједоке појавиће се и на суђењу „прљавом" полицајцу Ермину Зуки, инспектору Федералне управе полиције, који је за новац одавао оперативне информације управо Бунару. 

Ради се о подацима из акције "Призма", у којој је и пао Бунар. 

Шерак је изузетно опасна особа па би његови скоро свакодневни доласци из Зенице и појављивање на суду у Сарајеву изискивали велики број људи и логистике.

С друге стране, све гласније се причало да је он из зеничког затвора пребачен у Сарајево због сигурносних проблема, тачније сматрао је да му је у Зеници угрожен живот.

Интересантно је да је из Управе КПЗ-а Сарајево наведено да је процес његове ресоцијализације текао без икаквих проблема, те су навели да је он један од најпримјеренијих затвореника.

Шерак је за вријеме робијања оптужен и за бруталан напад у зеничком затвору, јер је насмрт претукао затвореника Џенана Џаку.

Крајем 2018. Кантонални суд у Сарајеву га је пустио на једномјесечни прекид издржавања с којег се није вратио. 

Убрзо је пронађен и ухапшен у Сарајеву те враћен у затвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана