Она завршила у затвору, саучесник ослобођен: Марко помогао Мирнеси да украде више од милион евра, ево како се извукао

ГС
Она завршила у затвору, саучесник ослобођен: Марко помогао Мирнеси да украде више од милион евра, ево како се извукао

Марко И. (45) помогао је Мирнеси С. (42) да украде 1,25 милиона евра од фирме за транспорт новца. Након што је она осуђена на затворску казну, њен помоћник је сада слободан човјек.

Регионални суд у Штутгарту осудио је саучесника Босанке Мирнесе у милионској крађи на условну казну.

У новембру 2022. године Мирнеса, позната као Мики, украла је 1,25 милиона евра од свог послодавца, фирме Просегур и побјегла у иностранство са Робертом С. (29), који је наводно био мозак читаве операције и у којег је Мирнеса наводно била заљубљена.

Због овога је Мирнеса у јулу осуђена на три године затвора.

Марко И, бивши радник Даимлера из Зинделфингена, био је саучесник у крађи милиона. Организовао је Мирнесино бјекство и, уз помоć шверцера, довео је преко Аустрије у Србију.

На суду је рекао да није учествовао у планирању злочина и да није знао колико новца је Мирнеса украла. Рекао је да је добио 50.000 евра плијена, преноси Билд.

Судија Рајнер Глес (62) узео је у обзир његово признање и такође претпоставио да Марк говори истину. Осудио га је на само двије године условне слободе и послије шест мјесеци пустио из притвора.

Поред тога, Марко И. мора да врати 50.000 евра зараде од крађе. Држава једноставно конфискује новац као приход од кривичног дјела – под условом да се нешто има. Иначе, претпостављало се да је Мирнеса имала 20.000 евра плијена. И овдје је регионални суд наложио конфискацију, пише Телеграф.

Једно питање и даље је мистерија – гдје је остатак плијена?

Мирнеса је осуђена на три године затвора, али уз добро владање, могла би да буде на слободи за 15 мјесеци.

За Робертом С. се и даље трага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана