Окружни суд у Бањалуци: Притворена осумњичена за тровање радне колегинице у Педагошком заводу

Н.Т.
Окружни суд у Бањалуци: Притворена осумњичена за тровање радне колегинице у Педагошком заводу

БАЊАЛУКА – Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор радници Републичког педагошког завода Републике Српске Нини Нинковић (57) коју терете за покушај убиства радне колегинице и шефице Слађане Т.којој је у кафу сипала „мравоцид" и натријев хипоклорит који је један од састојака средства за чишћење „доместос", потврђено је „Гласу Српске".

Бранилац Нинковићеве, адвокат Бранко Гудало казао нам је да је притвор његовој клијентици одређен због бојазни од понављања кривичног дјела и утицаја на доказе и свједоке. Гудало је најавио да ће уложити жалбу на одлуку суда јер сматра да не постоје законски услови за  одређивање притвора.

-  Нисам добио доказе у овом случају и нисам их стигао провјерити тако дане могу да говорим више детаља. Тек када добијем и проучим доказе моћи нешто више да кажем-рекао је Гудало.

Према нашим информацијама Нинковићева је одлучила да отрује шефицу због проблема које је имала на послу, а наводно је причала и да трпи мобинг.

Она је мравоцид и доместос у кафу  своје шефице ставила у три наврата и то 8. 9. и 21. децембра. Извор близак истрази је казао да је поменута Слађана Т. осјетила чудан мирис кафе и окусу те је због неких ранијих несугласица  посумњала да је неко можда трује па је случај пријављен полицији.

- Након тога истражиоци су организовали праћење понашња осумњичене  и постављена је камера у канцеларији. Видео надзор је 21. децембра снимио Нинковићеву како нешто сипа у каф намијењену С.Т.  па је ухапшена. Касније је анализиран садржај из шалице те је утврђено да је у њој било мравоцид и натријев хипоклорит - рекао је наш извор.

Оштећена Слађана  Т. на сву срећу није претрпјела теже посљедице због тровања нити је била хоспитализована.

Из Окружног јавног тужилаштва Бањалука, наводећи иницијале, раније саопштено да Нинковићеву терете да је у периоду од 8. до 21. децембра 2022. године, сипала у кафу оштећеној Т.С. материју опасну по живот и здравље у намјери да оштећену лиши живота.

- Поменута материја је изузета и биће предмет вјештачења у току истраге - наводе из Тужилаштва.

Нинковићева је једно вријеме била начелница Одјељења за основно образовање, док је њена колегиница коју је тровала С. Т. запослена на мјесту начелника Сектора за образовање.

Републички педагошки завод Републике Српске покренуо је дисциплински поступак против запослене у овој установи Нине Нинковић која је осумњичена за покушај убиства радне колегинице.

У саопштењу из Републичког педагошког завода наводи се да ће до окончања дисциплинског поступка Нинковићева бити удаљена са радног мјеста.

-О свему наведеном информисано је Министарство просвјете и културе- додаје се у саопштењу

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана