Оклагијом на смрт претукао оца?

Сања Амиџић
Оклагијом на смрт претукао оца?

Вишеград - Билал Репух (40) из Вишеграда ухапшен је због сумње да је у породичној кући у селу Репушевићи код Вишеграда оклагијом на смрт претукао оца Абида Репуха (80).

Осумњичени је ухапшен у сриједу око поноћи. Он је кобне   ноћи назвао полицију и пријавио да је дан раније око 20.30 часова његов отац покушао дрвеним степеницама да се попне на таван куће, након чега је пао и од задобијених повреда преминуо на лицу мјеста.

Полиција је по пријави изашла на лице мјеста, гдје су на поду куће затекли тијело настрадалог са видним повредама. У Центру јавне безбједности Источно Сарајево, наводећи иницијале, рекли су да су на лешу биле повреде главе и руку.

- У кући је затечена и непокретна Абидова сестра З. Р., која је такође имала крвне подливе по тијелу - казали су у ЦЈБ Источно Сарајево.

Додали су да спољашњим прегледом тијела страдалог нису пронађени трагови који указују да су повреде настале усљед пада са висине.

Извор близак истрази казао је да је током претреса куће у остави пронађена скривена оклагија на којој су били трагови крви.

- Осумњичени је током саслушања признао полицијским инспекторима да је у сриједу током свађе у дневном боравку куће оклагијом више пута по глави ударио оца и нанио му повреде - казао је извор "Гласа Српске".

Шта је мотив обрачуна и зашто је Билал подигао руку на Абида, јуче нико од надлежних није могао рећи. Полиција је на лицу мјеста изузела одређене трагове и доказе који ће бити послати на вјештачење.

По наредби тужиоца јуче је у просектури у Источном Сарајеву рађена обдукција тијела Абида Репуха, након које ће бити познат узрок смрти. Наредба је издата како би било одређено кривично дјело, односно да ли је ријеч о убиству или породичном насиљу са смртном посљедицом.

Мјештани

Мјештани села Репушевићи остали су у шоку када су чули за породичну трагедију Репуха.

- Познајем их и никада нисам са њима имала неки проблем. Видјела сам да је полиција долазила у село, али нисам знала шта се догађа. То је страшно ако је истина да је Билал убио оца - казала је једна мјештанка која није жељела да јој објавимо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана