Одузето скупоцјено вино, дуван и текстил

Срна
Одузето скупоцјено вино, дуван и текстил

БАЊАЛУКА - Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ одузели су у одвојеним акцијама на неколико локација, уз сарадњу са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Тузланског кантона, већу количину скупоцјених вина, дувана и текстила у вриједности од око 206.000 КМ.

У складу са инструкцијама Тужилаштва БиХ и наредбе Суда БиХ извршен је претрес пословних просторија правног лица које се бавило продајом алкохолних пића, те том приликом пронађена је 631 боца скупоцјених вина без акцизних маркица, као и документација о недозвољеном пословању, саопштено је из УИО.

На основу расположивих информација о нерегуларностима у пословању одређених физичких лица, извршена је провјера промета и поријекла роба на двије локације и том приликом пронађена је већа количина, то јесте 2.124 комада, робе страног поријекла, за коју није постојала законом прописана документација, као што су тренерке, дуксерице и слично.

Такође, службеници Регионалног центра Тузла у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Тузланског кантона и Полицијске управе Градачац пронашли су код два физичка лица већу количину дувана, који нису били обиљежени на законом прописани начин, а укупна количина одузетог ситно резаног дувана је 190 килограма.

Према прелиминарној процјени, укупна тржишна вриједност привремено одузете робе износи око 206.000 КМ. За утврђене незаконитости, против починилаца биће спроведени поступци у складу са важећим прекршајним законодавством.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и анонимни, а грађани могу и на вајбер број 065 355 155 послати фотографију и локацију гдје се нелегално продају цигарете и дуван.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана