Одузете цигарете и дуван

Срна
Одузете цигарете и дуван

Бањалука - На подручју Зворника привремено је одузето 10.910 паклица разних цигарета и 56,5 килограма дувана, тржишне вриједности 60.000 КМ, а против четири лица биће поднесени захтјеви за покретање прекршајног поступка, саопштено је из Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Из УИО истичу да су одузети дуван и цигарете, које су биле обиљежене страним акцизним маркицама, требало да буду продани на "црном тржишту". Ријеч је о дуванским прерађевинама које су поријеклом из сусједних земаља.


Четири лица, против којих ће бити поднесени захтјеви за покретање прекршајног поступка пред надлежним судовима, осумњичена су за незакониту продају акцизних производа.

Дуван и цигарете заплијењени су на основу вишемјесечног оперативног рада о више локација и путничких возила на подручју Зворника, којима се врши складиштење и даља нелегална дистрибуција цигарета на подручју БиХ.

Из УИО напомињу да је у овој години Група за спречавање кријумчарења и прекршаја у регионалном центру у Тузли, укључујући и ову акцију, укупно одузела 2.074,5 килограма резаног дувана, 685 килограма дувана у листу, 16.553 паклице цигарета, 55.365 комада ручно пуњених цигарета и двије машине за резање дувана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана