Одређен датум почетка суђења за брутално убиство Ариела Богдановића, оптужени тражи новог адвоката

Небојша Томашевић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА – Суђење Далибору Мандићу (37) из Бањалуке, оптуженом за брутално убиство Ариела Богдановића (28) којег је избо ножем, заказано је за 19. мај у бањалучком Окружном суду.

Ово је “Гласу Српске” потврдио адвокат који заступа права родитеља убијеног младића  Марко Микеш.

Незванично сазнајемо да је Мандић тражио разрјешење свог досадашњег адвоката Вање Лакић на коју се жалио и на рочишту за изјашњење о кривици. Наводно му је суд удовољио захтјеву те он сада тражи новог браниоца, али у канцеларији адвоката Лакић нису нам могли ништа да кажу јер је она на боловању.

Према нашим информацијама, на првом рочишту би између осталог требало да буду саслушани оштећени у овом предмету, те вјештаци.

Мандића  терете за тешко убиство почињено на свиреп или подмукао начин.

Према оптужници, крвави напад који је шокирао Бањалучане, десио се 2. децембра прошле године око 19.35 часова на Булевару Српске војске. Како се наводи у оптужници, Мандић је пратио Богдановића у намјери да га убије.

У оптужници, у којој се наводе иницијали жртве и оптуженог, стоји да је Богдановић кобне вечери ишао из правца Тржног центра „Делта планет” према Рeбровачком мосту, а Мандић је ишао за њим.

- Оптужени је сустигао оштећеног у близини студентског кампуса и убо га ножем у предјелу горњег дијела трупа. Оштећени  Богдановић је трчећи почео да бјежи, а Мандић је потрчао  за њим те га је сустигао након што је  он прешао коловоз улице Булевар српске војске и пао у близини бензинске пумпе. Мандић је тада Богдановића, који је лежао на асфалту,  ножем убо осам пута у предјелу задње стране лијевог рамена, лијеве стране лица и врата те десне стране грудног коша - пише у оптужници.

Додаје се да је  усљед убодних рана и повреда Богдановић искрварио на смрт, а оптужени Мандић је побјегао у правцу кампуса.

Истрага је показала да је након злочина осумњичени скинуо одјећу са себе, односно црвену јакну и бацио је у контејнер. Полиција је ту јакну пронашла.

Убиство су снимиле и камере видео надзора на коме се види како Мандић трчи за жртвом те како га убада ножем када је пао. 

Мандић и Богдановић су заједно радили у једној фирми у Бањалуци. Убијени младић није био проблематичан, а живио је у бањалучком насељу Борик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана