Бањалука: Укинуто продужење притвора полицајцима осумњиченим за обљубу

Н. Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА – Вијеће бањалучког Окружног суда укинуло је рјешење о продужењу притвора полицајцима Д. Е. из Градишке и А. Т. из Лакташа које сумњиче за обљубу дјетета млађег од 15 година и упознавања дјетета са порнографијом, потврђено је "Гласу Српске".

Одлука о продужењу притвора је укинута на основу жалби одбране осумњичених адвоката Саше Лаботића и Милана Петковића те предмет је враћен Основном суду у Бањалуци на ново одлучивање.

Како се наводи у рјешењу Окружног суда, ранија одлука о продужењу притвора укинута је због битних повреда кривичног поступка. Међу тим повредама је и то што је притвор А. Т. продужен због основане сумње да је починио кривично дјело обљуба над дјететом млађим од 15 година, а њему то дјело на терет Тужилаштво и не ставља. 

Тужилаштво А. Т. терети само за кривично дјело упознавање дјеце са порнографијом, док се Д. Т. терети за обљуба над дјететом млађим од 15 година.

- Рјешење о продужењу притвора Д. Е. и А. Т. је обухваћено битним повредама кривичног поступка јер је диспозитив рјешења супротан са приједлогом Тужилаштва за продужење притвора, па су тиме и разлози противрјечни диспозитиву побијаног рјешења-наводи се између осталог у одлуци Окружног суда Бањалука.

Кривично вијеће Основног суда у Бањалуци од 11. септембра ове године продужен је притвор осумњиченима Д. Е. и А. Т. за још мјесец.

Тада је из тог суда саопштено да је притвор осумњиченима Д. Е. и А.Т.   продужен због кривичног дјела обљуба над дјететом млађим од петнаест година и кривичног дјела упознавање дјеце са порнографијом те из разлога прописаних чланом 197 став 1 тачка б) Закона о кривичном поступку Републике Српске, односно због бојазни од утицаја на доказе, свједоке, саучеснике или прикриваче.

Полицајци Д.Е. и А.Т. ухапшени су 11. августа, због како је тада саопштено из полиције, упознавања дјеце са порнографијом. 

Због заштите жртве детаљи овог случаја нису саопштени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана