Одговарају за крађе 52 аутомобила

Небојша Томашевић
Одговарају за крађе 52 аутомобила

Бањалука - Младен Сужњевић (40) из Сомбора, Жељко Лазендић (31) и Драгослав Томић (46) из Мркоњић Града оптужени су да су од 2009. до 2011. године украли 52 аутомобила вриједна око 500.000 марака.

Ови разбојници иза себе већ имају пресуде за организоване крађе аутомобила који су процијењени на укупно 350.000 марака. 

Према најновијој оптужници која је објављена јуче, они су своје "подухвате" чинили на подручју Бањалуке, Лакташа, Приједора, Прњавора и Мркоњић Града. На мети лопова били су углавном скупљи модели њемачких возила марке "голф", "пасат" и "ауди". Према изјавама власника аутомобила, у вријеме крађе вриједност возила које су "покупили" лопови кретала се између 20.000 и 50.000 КМ. Сужњевић, Лазендић и Томић су за крађу возила користили специјалне алате, ломаче брава, декодере којима су онеспособљавали аларме. Посједовали су и копије кључева појединих врста аутомобила.

Из Окружног тужилаштва Бањалука казали су да је ова група откривена у великој полицијској акцији званој "Макси" коју су спровели Окружно тужилаштво и бањалучка полиција 2011. године. Навели су да је оптужница прослијеђена на потврђивање судији за претходно саслушање Основног суда, због чега не могу да саопште детаље.

Оптужени Лазендић и Сужњевић налазе се на издржавању затворских казни, док је Томић у бјекству и за њим је расписана потјерница.

Сужњевић је због крађе возила у бањалучком Основном суду 2012. године осуђен на шест година и три мјесеца, а Лазендић је добио двије године. Томићу је изречена казна од годину и три мјесеца затвора, али је након изрицања пресуде побјегао. Заједно са Сужњевићем тада су због прикривања кривичних дјела осуђени и бивши полицајац Синиша Пенић (33) из Бањалуке на двије године и осам мјесеци, Иван Башић звани Ирфан на шест мјесеци и Кристијан Задро из Мостара на два мјесеца затвора. Условна казна изречена је Катици Марковић. Сви они су на те казне осуђени јер су током 2011. године заједно као група украли неколико скупоцјених возила вриједних више од 350.000 марака.

Сужњевић

Младен Сужњевић познат је полицији одраније по чињењу тешких кривичних дјела. Он је 2000. године осуђен у Србији на деветогодишњу казну затвора, због убиства, коју је и одлежао. Послије пуштања на слободу починио је још низ кривичних дјела, за која је осуђен на 12 година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана