Одгођено суђење Славици Ињац

Срна
Одгођено суђење Славици Ињац

Бањалука - Суђење бившој директорици Агенције за банкарство Републике Српске Славици Ињац, које је данас требало да почне, одгођено је.

Међутим, разлог одгађања за данас заказаног предпретресног рочишта није детаљно појашњен.

У распореду Окружног суда Бањалука видљиво је само да је предсједник Судског вијећа у овом предмету судија Бранимир Јукић.

Суд БиХ је у новембру прошле године донио рјешење којим се вођење кривичног поступка против Ињац, оптужене у предмету Бобар банка због организованог криминала, преноси на Окружни суд у Бањалуци.

Вијеће Суда БиХ је раније издвојило овај предмет у односу на Дарка Јеремића и остале због болести оптужене, након чега је одбрана предлагала да поступак буде уступљен надлежном суду, док се Тужилаштво БиХ томе успротивило, преноси "Фактор.ба".

Оптужница терети Славицу Ињац да је, као директор Агенције за банкарство Републике Српске, била члан организване групе и да није вршила своје дужности. У оптужници се наводи да је Ињац још од јула 2009. била свјесна да "Бобар банка" има велико излагање кредитном ризику према групи повезаних особа јер је имала увид у записник о контроли пословања "Бобар банке".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана