Суђењe за убиство Славише Крунића опет одгођено

Н.Т.
Суђењe за убиство Славише Крунића опет одгођено

БАЊАЛУКА - Суђење оптуженима за убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог члана обезбјеђења Жарка Павловића те рањавање возача Горана Илића, ипак неће бити одржано 11. маја како је како је било најављено, већ десет дана касније.

Из Окружног суда у Бањалуци је саопштено да је суђење одгођено на захтјев браниоца оптуженог Бенедија Ђукановића (42) и биће одржано  21. маја.

У овом случају осим Ђукановића оптужени су и Емилио Балдо (53) и Родољуб Гајић (35).

- Разлог за одгађања рочишта је поднесак браниоца оптуженог Б. Ђ, у којем се  предлаже да се наставак главног претреса одгоди до укидања ванредног стања у Републици Српској, или до стабилизације епидемиолошке ситуације. Такође је наведено да и оптужени Б. Ђ. који се налази у притворској јединици КПЗ Бањалука, предлаже да се главни претрес не одржи  11. маја, јер се за то нису стекли услови. Са наведеним приједлогом су се сагласили и браниоци оптужених Е.Б. и Р.Г.- саопштено је из Окружног суда у Бањалуци.

Суђење ће бити одржано у згради Основног суда јер ту постоје услови за обезјеђење неопходних мјера заштите од вируса корона. 

Посљедње рочиште у овом предмету је након одгађања и прекида одржано 9. марта, након чега је због пандемије суђење прекинуто.

Крунић и Павловић ликвидирани су у сачекуши 22. априла 2019. у близини Крунићеве куће у Гламочанима код Лакташа. Тада је рањен његов возач Илић, а у размјени ватре убијен је нападач Жељко Ковачевић. Према оптужници Ђукановић и Балдо су организовали и припремили злочин заједно са Ковачевићем.

У оптужници је наведено да су убиство извршили Ђукановић и Ковачевић, који су из аутоматских пушака испалили најмање 36 хитаца на џип у којем се налазио Крунић. Балдо је био осматрач и дојавио је када је Крунићево возило кренуло у засједу. Гајића, радника “Сектора” и члана личног обезбјеђења Крунићеве супруге и дјеце, терете за помагање у извршењу убиства. Он је Ковачевићу одавао информације о кретању и навикама Крунића, да би му овај опростио дуг. Мотив и налогодавци злочина још нису познати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана