Од оца украо 90.000 марака

Небојша Томашевић
Од оца украо 90.000 марака

Бањалука - Владимир Дринић (40) из Бањалуке ухапшен је јер је од свог оца Бранка Дринића украо 90.000 марака. Новац је однио из породичне куће, која се налази у засеоку Дринићи села Вилуси код Бањалуке.

Према незваничним информацијама, новац је потрошио на пиће, коцку и игре на срећу.

Из ЦЈБ Бањалука је, наводећи његове иницијале, саопштено да је он ухапшен у уторак, 31. марта, у наставку акције "Рулет".

Кућа је опљачкана 31. августа 2014. године, а Дринић је "пао" на вјештачењу ДНК трагова које је оставио иза себе.

- Осумњичени је ухапшен у акцији "Рулет" због тешких крађа, а на основу изјава свједока те вјештачења трагова откривено је да је он особа која је украла 90.000 марака од свог оца у Дринићима. У кућу је ушао кроз кров гдје је направио рупу скинувши неколико црепова. У вријеме пљачке његов отац није био у кући - саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

Додаје се да ће против осумњиченог бити поднесен извјештај бањалучком Окружном тужилаштву који га терети за тешку крађу, недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

Опљачкани Бранко Дринић није ни сумњао да га је опљачкао рођени син Владимир, а дан послије пљачке је испричао да је баш Владимир први примијетио пљачку.

- Пљачка се догодила док сам био на "Кочићевом збору" у Стричићима, удаљеним 15 километара од куће. Вјероватно су ме пратили и чекали да одем. Узели су ми сву уштеђевину, 32.000 евра и 22.000 марака. Да нешто није уреду открио сам по повратку кући око 18.30 часова. Тада је син примијетио да су врата ограде отворена, а затим смо видјели и да недостаје цријеп на крову. Одмах сам посумњао да смо опљачкани. Новац сам зарадио у Њемачкој гдје сам радио 25 година - испричао је тада Бранко Дринић.

Владимир је хапшен 18. марта у акцији "Рулет" због сумње да је учествовао у пљачки 60.000 марака из куће Душка Гатарића у Доњим Колима код Бањалуке. Тада су, осим њега, ухапшени Борис Гатарић и Љубан Полетан.

Оружје

Полиција је послије хапшења претресла кућу коју користи Владимир Дринић у селу Јаблан код Лакташа.

- Претрес је урађен по налогу Окружног суда Бањалука, пронађено је више иницијалних детонаторских каписли, које су изузете и депоноване - рекли су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана