Од бањалучког ћевабџије отео 20.000 марака?

Сања Амиџић
Од бањалучког ћевабџије отео 20.000 марака?

Бањалука - Полиција трага за двојицом разбојника који су у суботу увече опљачкали власника роштиљнице "Код Мује 2" Адиса Смаилагића (42) и отели му око 20.000 марака у бањалучком насељу Обилићево.

Према незваничним информацијама, пљачкаши су око 23 часа у улици Браце Поткоњака сачекали Смаилагића испред роштиљнице. Када је стигао својим "аудијем", пљачкаши су отворили врата возила и отели му торбицу са новцем. Нико од случајних пролазника и очевидаца није успио да реагује.

Смаилагић јуче није желио да даје изјаве новинарима и коментарише напад. Није желио ни да потврди ни да демантује да су нападачи однијели око 20.000 марака.

Извор близак истрази је испричао да је Смаилагић поменуте вечери дошао до роштиљнице, а када је зауставио возило, покрај возачевих врата појавиле су се двије особе које су на главама имале капуљаче и повез преко уста.

- Изненада су га напали. Успјели су током нагуравања да му отму торбицу са новцем. Када су се дограбили плијена, трчећи су се изгубили иза оближњих зграда - казао је извор близак истрази.

Додао је да је Смаилагић током напада лакше повријеђен те да по тијелу има више модрица и огреботине код лијевог ува.

У Центру јавне безбједности Бањалука су рекли да је полиција обавила увиђај и покренула истрагу с циљем расвјетљавања овог разбојништва.

- О прикупљеним сазнањима обавијештен је дежурни тужилац, који је наложио да се предузму неопходне мјере и радње с циљем проналаска извршилаца поменутог дјела - казали су у бањалучкој полицији.

Мјештани Обилићева јуче су били изненађени сазнањем да је опљачкан један од најпознатијих бањалучких угоститеља

- Нисам примијетила да се нешто тако десило. Роштиљница је радила нормално сваки дан и све је изгледало у реду. Страшно је што се тако нешто дешава у нашем граду - казала је Бањалучанка која се представила само именом Стојанка.

Традиција

Адис Смаилагић је унук чувеног бањалучког ђевабџије Мује Ђузела и заједно са остатком породице наставио је породичну традицију дужу од 70 година.

Да је "Мујин ћевап" надалеко чувен свједочи и чињеница да је најбољи тенисер данашњице Новак Ђоковић приликом боравка у Бањалуци, када је у традиционалној акцији "Независних новина" проглашен за личност 2011. године, изразио жељу да проба специјалитет по којем је град на Врбасу познат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана