Оцу и сину за убиство комшије 23 године затвора

Avaz.ba
Оцу и сину за убиство комшије 23 године затвора

САРАЈЕВО - Вијеће Кантоналног суда у Сарајеву, којим је предсједавала суткиња Жана Кнежевић, данас је изрекло пресуду којом су отац и син, Сувад (51) и Енес (23) Башалић, који се терете да су 17. августа 2018. године у Милинкладској у насељу Храсно убили комшију Азема Ћесира (43), осуђени на укупно 23 године затвора.

Суваду Башалићу је изречена казна од 12, а Енесу 11 година затвора, те им је продужен притвор.

Продужен притвор

Судско вијеће у цијелости је прихватило наводе из оптужнице, којом се оцу и сину ставља на терет убиство почињено при безобзирном насилничком понашању.

- Безобзирност се огледа у томе што нису дозволили оштећеном никакву одбрану - казала је суткиња Кнежевић након што је детаљно образложила пресуду.

Према наводима из оптужнице, након свађе Сувада и Азема у Милинкладској улици око прилазног пута, Енес Башалић се довезао Реноом, којим је ударио комшију Азема. 

Ћесир је пао на стомак и када је покушао пужући да се удаљи, Енес је изашао из возила и наставио га тући шакама по глави.

Наводи се да је Сувад узео лопату и њоме ударао Ћесира по глави и врату док га је Енес наставио ударати ногама и рукама.

Усљед тешких повреда врата и главе, Азем Ћесир је подлегао на лицу мјеста.

Као олакшавајуће околности узето је у обзир да раније нису кажњавани те да су изразили кајање због свега. 

Такође, у вријеме извршења кривичног дјела били су смањено урачунљиви, али не толико битно да нису могли схватити посљедице свог дјеловања.

Одбране су најавиле жалбу Врховном суду ФБиХ.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана