Обустављена истрага против Ларија Живковића, власника “Карибик денса” из Бањалуке: Плесачице у клубу нису пружале сексуалне услуге

Небојша Томашевић
Обустављена истрага против Ларија Живковића, власника “Карибик денса” из Бањалуке: Плесачице у клубу нису пружале сексуалне услуге

БАЊАЛУКА - Против власника ноћног клуба “Карибик денс” Ларија Живковића (48), који је ухапшен у акцији “Долар” због сумње да је наводио дјевојке на проституцију, обустављена је истрага, сазнаје “Глас Српске”.

Бањалучко Окружно тужилаштво донијело је наредбу о обустављању истраге усљед недостатка доказа. Том одлуком, осим за навођење на проституцију, Живковић је ослобођен и сумњи о непоступању по здравственим прописима за вријеме пандемије.

У наредби је наведено да су све дјевојке које су током акције затечене у клубу, као и гости који су испитани изјавили да није било пружања сексуалних услуга за новац.

Неколико дјевојака током испитивања признало је да су радиле као плесачице у клубу, али су негирале пружање сексуалних услуга.

Како се наводи у наредби о обустави истраге, оне су изјавиле да су се искључиво бавиле плесањем. У тој наредби се наводи да је и неколико гостију изјавило да не знају ништа о пружању сексуалних услуга и да су дјевојке само плесале.

- Свједок Адна М. изјавила је да су забављале госте плесањем око шипке, а као надокнаду су добијале дневницу и одређени проценат од пића. Додатну зараду су могле да остваре плесањем у ВИП соби, гдје су оскудно обучене играле око гостију и додиривале себе, али је сексуални однос био строго забрањен. Усљед недостатка других материјалних доказа, тужилаштво закључује да није потврђено да је Живковић починио кривично дјело навођење на проституцију - стоји, између осталог, у наредби о обустави истраге.

Када је ријеч о непоступању по здравственим прописима за вријеме пандемије, тужилаштво је, како сазнајемо, закључило да у радњама оптуженог нема кривичног дјела које се гони по службеној дужности.

Бранилац оптуженог Живковића адвокат Марко Микеш истакао је да је одлука очекивана јер, како је тврдио од почетка, нема доказа против његовог клијента.

Током акције “Долар”, која је спроведена у јануару ове године, у клубу “Карибик денс” затечено је 16 особа, а приведено је 11, међу којима и власник клуба Лари Живковић и шест дјевојака. Тада су у локалу затечена три држављанина Словеније, а један од њих је напао полицајце. Након свега четири држављанке Србије и два држављанина Словеније депортовани су из БиХ. 

Дрога

Током акције “Долар” у клубу “Карибик денс” пронађена је мања количина дроге код држављанина Словеније Бернарда Ћ. као и одређена сума новца код неких дјевојака. Утврђено је да су поједини Словенци који су били у локалу познати по сукобу са законом. Тако је Ален Д. издржавао казну затвора од три године због дроге, а Мирослав С. хапшен у Италији, такође због дроге. За Мирхадом Ф. била је расписана па обустављена потјерница Интерпола, а и он је издржао казну затвора од шест година због крађе возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана