Обртићи код Рогатице: Смрт под аутомобилом

Небојша Томашевић
Обртићи код Рогатице: Смрт под аутомобилом

Рогатица - Пјешак Јелена Б. (71) из Рогатице погинула је када ју је прегазио аутомобил "шкода фелиција" у Обртићима код овог града.

"Шкодом" је управљала Б. П. из Сокоца, а несрећа се догодила у недјељу увече недалеко од мјеста гдје је настрадала старица живјела.

Према незваничним информацијама, до несреће је дошло када је возач "шкоде фелиције" Б. П. возилом кренула уназад. Иза ње се кретала несрећна старица коју она највјероватније није видјела.

- Старицу је возилом оборила, а затим прешла преко ње задњим точковима. Возач Б. П. је тада зауставила возило и схватила шта се десило. Тијело старице је остало испод возила све док нису дошли полицајци и судски вјештак, који су потом извукли старицу - објаснио је извор близак истрази.

Очевици су испричали да је возач "шкоде фелиције" Б. П. након изласка из возила доживјела шок због саобраћајне несреће.

- Она неко вријеме није могла да дође себи, само се држала за главу и јаукала. Призор је био стравичан, старица је била под возилом и свуда је било крви - казао је један очевидац не желећи да му помињемо име.

У ЦЈБ Источно Сарајево су потврдили да се ова несрећа у Обртићима догодила, али нису наводили више детаља.

 - Дежурни љекар Дома здравља Рогатица на лицу мјеста констатовао је смрт пјешака. Тијело настрадале старице је превезено у мртвачницу гдје ће бити обављена обдукција како би се утврдио тачан узрок смрти. Узрок несреће биће утврђен накнадно и више детаља не можемо говорити док се не заврши истрага и неопходна вјештачења - казали су у ЦЈБ Источно Сарајево.

Црни викенд

Осим погибије старице Јелене Б. у недјељу увече, у одвојеним саобраћајним несрећама тешко су повријеђени четрнаестогодишњи дјечак из Градачца и Небојша Јовановић из Прњавора. Дјечака је у недјељу око 23.10 часова ударио "пежо" који је возио А. В. (32) у мјесту Кепер код Градачца. Јовановић је повријеђен у Хрваћанима код Прњавора око 21 час када се из засад непознатих разлога возећи "голф 2" сударио са "ситроеном" који је возила Силвана Кламар из Аустрије која није озбиљније повријеђена. Иначе, током викенда на путевима у БиХ погинуло је пет, а повријеђено 13 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана