Обрачун на наступу Шаке Полументе

Небојша Томашевић
Обрачун на наступу Шаке Полументе

Источно Сарајево - Четири особе повријеђене су јуче у зору у тучи и пуцњави испред ноћног клуба "Бакус" у Источном Сарајеву у којем је наступао познати фолк пјевач Шако Полумента.

У обрачуну су најтеже прошли Бењамин Мујагић (20) и Сенаид Мујић (31) из Сарајева који су животно угрожени и налазе се на лијечењу у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву. Њима су у тучи нанесене тешке повреде ножем.

Тешко су повријеђени и Драгиша Кењић (31) и Бојан Нинковић из Источне Илиџе. Они су послије обрачуна превезени у болницу Касиндо у Источном Сарајеву. Извор близак истрази је рекао да је Кењић рањен у ногу хицем из ватреног оружја, а да Нинковић има повреду главе од удараца тврдим предметом. Кењић и Нинковић, међутим, нису у животној опасности.

Тучи и пуцњави претходила је свађа четворице младића, који су заједно били у кафићу. Према незваничним информацијама, Кењић и Нинковић раде у обезбјеђењу у клубу "Бакус".

- У клубу је избила свађа, а након тога су изашли напоље и започела је туча. Током туче је највјероватније Мујагић извукао пиштољ и запуцао. Нинковић или Кењић је имао нож и дошло је до крвавог обрачуна - рекао је извор близак истрази.

Према незваничним информацијама, полиција је испред клуба претресла Мујагићев "ауди А6" у којем су пронађени пиштољски меци, због чега истражиоци и сумњају да је он користио оружје.

Из Центра јавне безбједности Источно Сарајево је саопштено да је полицији у недјељу у 4.40 часова пријављено да је испред клуба "Бакус" у улици Војводе Радомира Путника дошло до туче и да има повријеђених.

- Полиција је утврдила да је Б. М. из Сарајева избоден ножем у леђа, а његов суграђанин С. М. има повреде леђа и грудног коша које су такође нанесене ножем. Трећи повријеђени је Д. К. из Источне Илиџе који је задобио повреду ноге ватреним оружјем, а четврти његов суграђанин Б. Н. који има повреде главе - наводи се у саопштењу ЦЈБ Источно Сарајево и додаје да због истраге не могу откривати детаље.

Додали су да је полиција саслушала више свједока и гостију клуба с циљем утврђивања околности под којима је дошло до туче и пуцњаве.

Гости су испричали да у клубу нису примијетили свађу, а да су схватили да се нешто догађа када су чули пуцањ.

- Тек тада сам схватио да се нешто дешава. Изашао сам ван и видио неколико младића како се туку. Убрзо је стигла полиција и Хитна помоћ која их је одвезла. У "Бакус" излазе и млади из ФБиХ и из Источног Сарајева. Увијек их буде пола-пола, али никада до сада није било проблема - казао је један од гостију клуба "Бакус".

 

Борба за живот

У сарајевској болници су рекли да је здравствено стање Бењамина Мујагића и Сенаида Мујића изузетно тешко и да су обојица животно угрожени.

- Пацијент Б. М. примљен је с вишеструким убодима оштрим предметом у предјелу грудног коша и тешким крварењем. С. М. има вишеструке убоде у предјелу грудног коша и хематом на мозгу. Оба пацијента су животно угрожена и љекари им се боре за живот - изјавила је портпарол Клиничког центра Универзитета у Сарајеву Муамера Шехић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана