Ножничко код Српца: Опљачкао власника пилане и побјегао кроз кукурузе

Небојша Томашевић, Дејан Јовичић
Ножничко код Српца: Опљачкао власника пилане и побјегао кроз кукурузе

Србац - Лопов који је у четвртак дигао србачку полицију на ноге украо је између 7.000 и 8.000 КМ и пиштољ из куће Стојана Савића у Ножичком код Српца, а за њим су трагали и у петак.

Све се десило у четвртак ујутро када је провалник упао у кућу Савића, који је власник пилане у овом мјесту. Крадљивца је Стојан уочио како бјежи па је позвао сина Драгана. Они су одмах обавијестили полицију, али је лопов брзо нестао у оближњем кукурузишту. За њим су кренуле бројне полицијске патроле наоружане до зуба, а у потрагу је укључен и хеликоптер. Лопов је био обучен у црно и имао плави качкет на глави. Сумња се да је имао и помагача који га је чекао са возилом.

Драган Савић је испричао да се пљачка десила за петнаестак минута док су његови родитељи били у близини.

- Отишао сам до сусједног села да окрпим гуму за комби. Отац је био у дворишту и цијепао дрва, а мајка била у њиви. Кућа је била откључана па је лопов то искористио. Отац је видио човјека како трчи и позвао ме. Када сам ушао у кућу, био сам затечен јер смо били опљачкани - испричао је Савић.

Додао је да је одмах позвао полицију која је брзо дошла и кренула у потрагу.

- Ради се о професионалцу јер није разбацивао ствари. Новац је био сакривен на више мјеста, а он га је пронашао, као и пиштољ за који сам имао дозволу и нешто метака - рекао је Савић и додао да посљедњих дана није примијетио никог сумњивог.

Незванично сазнајемо да полиција сумња да је лопов на неки начин био повезан са Савићима, јер је знао гдје се шта налази. Извор близак истрази је казао да је лопов бјежећи одбацио руксак у којем је пронађено око 4.000 КМ, као и пасош и лична карта. У Полицијској управи Градишка потврдили су да им је ова крађа пријављена у четвртак око девет часова, али нису наводили детаље.

- Након дојаве покренули смо потрагу и блокирали поменуто село. Полиција претреса шири терен, а с циљем заштите истраге више детаља не можемо да кажемо док не буде завршена потрага - рекли су у ПУ Градишка и додали да грађани немају разлога за страх и панику.

Ухапшен Рамбо

Бањалучка полиција ухапсила је Суљу Жилића званог Рамбо (47) из Бањалуке због сумње да је опљачкао научника и професора Мићу Гаћановића. Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, казали су да Жилића сумњиче да је између 12. и 13. августа провалио у стан Гаћановића на Булевару војводе Степе Степановића.

- Украо је електричне уређаје, статуе, књиге и друге ствари. Дио украдених предмета је нађен код њега и враћен власнику - рекли су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана