Ножем убо младића у груди

Невена Бунић
Ножем убо младића у груди

Лакташи - Окружно тужилаштво Бањалука предложило је једномјесечни притвор за Драгана Ковјенића (20) из Лакташа због сумње да је ножем избо Слободана Шкрбића (21) у кафићу „Макс“ у Трну код Лакташа.

До крвопролића је дошло у петак увече, а према незваничним информацијама, Шкрбић је у друштву са још једним младићем први пришао Ковјенићу. Након краће свађе, дошло је до туче у којој је Шкрбић извукао дебљи крај. Послије збадања, убрзо је алармирана полиција и хитна помоћ. Повријеђени је превезен у Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске у Бањалуци, док је Ковјенић приведен.

Након испитивања, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, Ковјенић је предат у надлежност Окружног тужилаштва Бањалука и на терет му се ставља убиство у покушају.

- Притвор је предложен због сумње да би осумњичени боравком на слободи могао утицати на свједоке и због узнемирења јавности. О приједлогу притвора одлучиваће Окружни суд у Бањалуци - рекла је портпарол Окружног тужилаштва Бањалука Маја Ђаковић-Видовић.

Кафић „Макс“, у којем се десио покушај убиства, налази се у склопу кладионице, а како причају мјештани Трна, младићи су били редовни гости тог кафића.

Тачан разлог зашто је дошло до крвопролића још није познат. Према причама очевидаца, све се десило веома брзо.

- Вече као и свако друго, ништа се посебно није догађало. Групице су сједиле, причале, пиле, а други су пратили резултате спортских утакмица. Одједном је почела галама, туча и, ето, на крају трагедија, један у болници, а други у затвору - рекао је један од мјештана који се ту задесио.

Мјештани додају да, колико знају, младићи до сада нису били проблематични.

  • Нисам нешто чуо да су се тукли, бавили неким мутним пословима или имали посла са полицијом. Вјерујем да су попили мало, па направили глупост - казао је становник Трна. 

Стање повријеђеног

У Универзитетском клиничком центру РС су рекли да избодени младић има повреде у предјелу грудног коша.

- Пацијент С. Ш. је примљен у Службу за торакалну хирургију са убодним ранама у предјелу грудног коша. Пацијент је оперисан и његово тренутно здравствено стање је стабилно -  рекао је дежурни љекар Службе за торакалну хирургију доктор Бојан Гулиша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана