Нови детаљи трагедије код Рогатице: Стефана тетак случајно упуцао у лову, мислио да је дивљач

Г.С.
Нови детаљи трагедије код Рогатице: Стефана тетак случајно упуцао у лову, мислио да је дивљач

РОГАТИЦА - Стефана Николића (21) из Вишеграда, приликом лова у Рогатици случајно је усмртио његов тетак Вељко Ђуричић (50), потврђено је за Српскаинфо.

 Како незванично сазнајемо, Стефан је заједно са оцем Браниславом и тетком Ђуричићем у недјељу био у лову, а трагедија се догодила око 12 часова.

Према информацијама из Полицјске управе Источно Сарајево, Ђуричић се терети за убиство из нехата.

Извор Српскаинфо појаснио је да је у недјељу око 12.40 часова Полицијској станици Рогатица пријављено да је Николића хицем из ловачке пушке ранио Вељко Ђуричић (50) из Пала, те да је Стефан од повреда преминуо на путу до Дома здравља Вишеград.

– Бранислав и његов син Стефан нису ловци, односно нису чланови ловачког удружења. Вељко Ђуричић је члан Ловачког удружења "Панос" из Вишеграда. Вјероватно их је Ђуричић у недјељу повео да иду заједно у лов – истиче наш извор.

Он додаје да нико са сигурношћу не зна шта се дешавало у лову, али да се појавило више верзија о томе како се све издешавало.

Један од мештана Рогатице је испричао да је чуо да су њих тројица отишли заједно у лов.

– Чуо сам су у лов отишли у Вишеграду, али да су током лова прешли на територију Рогатице. Током лова они су се раздвојили и послије неког времена Ђуричић је чуо да нешто хода у близини и мислио је да је дивљач. Он је из карабина испалио један хитац у том правцу, те је погодио Николића. Када је схватио шта је урадио он и Бранислав су притрчали Стефану како би му помогли – каже овај мјештанин.

Он је додао, да су они одмах младића ставили у аутомобил и кренули да га возе према Дому здравља Вишеград.

Међутим, Стефан је имао тешку повреду и убрзо је искрварио. Када су дошли пред болницу, љекари су могли само констатовати смрт младића.  

Други мјештанин са којим смо разговарали каже да је он чуо да су њих тројица прво били кренули у риболов.

– Постоји много разних прича. Према једној од прича које су до мене дошле, ваљда су они тог дана ишли да пецају рибу, па је, наводно, Стефанов отац видио трагове дивљих свиња. Тада су наводно отишли и узели неке пушке у селу и отишли у лов – каже наш саговорник.

Како је даље додао, ни он нити ико са сигурношћу не зна шта се даље догађало кобних тренутака.

Један од пријатеља породице Ђуричић је испричао да је Стефан био јако добар момак и да је ово велика трагедија за Вишеград.

– То је јако добра породица, годинама их познајем. Велика је ово трагедија за цијели град. Не могу ни замислити како је његовом оцу, али и тетку који га је случајно усмртио – истиче овај саговорник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана