Нови детаљи стравичног убиства у Зеници: Махмићева задављена у кући

Сања Амиџић
Нови детаљи стравичног убиства у Зеници: Махмићева задављена у кући

Зеница - Фуада Махмић (46) из Плаховића код Зенице, чије тијело је прије три дана пронађено замотано у бијелом чаршаву на обали ријеке Босне у зеничком насељу Блатуша, задављена је, а не заклана, како се у први мах сумњало.

Да је смрт настала гушењем потврђено је обдукцијом, саопштило је Тужилаштво Зеничко-добојског кантона.

- На тијелу су уочене повреде главе, врата, али и других дијелова тијела. Због тога напомињемо да су ово прелиминарни резултати, јер ће више информација бити познато за неколико дана, када буде достављен налаз вјештака судске медицине - казали су у Тужилаштву.

Више информација о овом стравичном злочину биће познато и након испитивања осумњичених за убиство Теуфика Османовића из Какња и Мухамеда Махмића из Зенице, иначе братића несрећне жене.  

Како сазнајемо, полиција је и јуче ухапсила трећу особу, наводно Османовићевог рођака, која се доводи у везу са овим монструозним убиством.

Тијело Махмићеве пронашао је рибар у недјељу испод жељезничког моста у зеничком насељу Блатуша. Несрећној жени биле су везане руке, ноге и глава. По тијелу је имала видне повреде, као и у предјелу врата.

Шта је мотив овог убиства, још нико са сигурношћу не може рећи. У Плаховићима су се могле чути приче да је убијена из користољубља, јер је примала пензију из Италије, док су се чешће могле чути приче да је Махмићева била у љубавној вези са Османовићем и да је убијена из љубоморе.

Према ријечима ближих рођака, Османовић је често долазио Фуадиној кући у Плаховиће. Међутим, како кажу, њихова веза није била за похвалу, због чега су јој савјетовали да га напусти. Сматрају да је он са њом био само из користољубља, јер је ожењен и има породицу.

Братић

Према непотврђеним информацијама, Махмићева је прво претучена и мучена, а потом убијена у својој соби на спрату куће у Плаховићима, гдје је живјела са мајком и братићем Мухамедом Махмићем, који је један од осумњичених за ово свирепо убиство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана