Нови детаљи пљачке код Модриче: Опљачкали познаницу да би измирили дугове

Небојша Томашевић
Нови детаљи пљачке код Модриче: Опљачкали познаницу да би измирили дугове

Добој - Горан Н. из Вукосавља и Јово К. из Модриче дио од око 20.000 марака које су отели из куће познанице П. Ф. у једном модричком селу потрошили су да измире своје раније дугове.

Овај двојац пљачку је починио 23. октобра у јутарњим часовима, а према полицијском извјештају, они су се возилом довезли пред кућу П. Ф.

Незванично сазнајемо да је из возила изашао Горан, маскирао се и ушао у кућу жртве коју одраније познаје, док га је испред чекао Јово у аутомобилу, како би могли што прије да побјегну. Жртва разбојника П. Ф. у вријеме напада у кући је била сама с бебом, која има око годину.

- По уласку у кућу Г. Н. је савладао П. Ф. и уз пријетњу да ће наудити њеном дјетету из куће украо торбицу са новцем. Након тога је заједно са Ј. К. побјегао возилом у непознатом правцу - саопштено је јуче из добојске полиције, не наводећи друге детаље и идентитет осумњичених.

Незванично сазнајемо да је осумњичени Горан нападнутој жени током пљачке рекао: "Боље ти је да кажеш гдје држиш паре, да ти не бих повриједио дијете." Због тога му је она и показала торбицу у којој држи новац.

Полиција је током истраге ове пљачке разбојницима брзо ушла у траг, а према ријечима извора блиског истрази, у томе им је помогла и чињеница да се осумњичени и жртва познају.

Лисице на руке Горану и Јови стављене су десетак часова након пљачке, односно у 20.40 сати. Код њих је тада пронађен дио украденог новца и утврђено да су дио предали својим ранијим зајмодавцима.

На основу наредбе Окружног суда Добој, у потрази за доказима претресени су куће и други објекти које користе, као и њихова возила.

- Пронађена је одјећа коју су користили током пљачке, као и други докази који их могу повезати са пљачком. Такође, током истраге полиција је дошла до сазнања да је аутомобил којим су се довезли на мјесто пљачке користио Јово, али он није његово власништво већ неког кога познаје - казао је извор близак истрази.

Ово је само још једна у низу пљачки почињених током ове године, а према подацима полиције, на подручју добојске регије у првих шест мјесеци забиљежена су три разбојништва. Иначе, у том периоду у Републици Српској евидентирано је 41 овакво кривично дјело. Према изјавама оштећених, током тих разбојништава пљачкаши су отели 131.050 марака.

Тужилаштво

Осумњичени Горан Н. и Јово К. јуче су уз извјештај који их терети за разбојништво предати у надлежност добојског Окружног тужилаштва.

- С обзиром на то да је испитивање приведених лица у току, више информација можемо дати тек сутра, односно након доношења одговарајуће тужилачке одлуке - рекли су јуче у поменутом тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана