Нови детаљи полицијскe акцијe "Голуб": Ухапшени осумњичени за шверц наркотика из Црне Горе у БиХ и ЕУ, заплијењено 5 килограма дроге ВИДЕО

Небојша Томашевић
Нови детаљи полицијскe акцијe "Голуб": Ухапшени осумњичени за шверц наркотика из Црне Горе у БиХ и ЕУ, заплијењено 5 килограма дроге ВИДЕО

ПАЛЕ – Особе обухваћене полицијском акцијом "Голуб" осумњичене су да су организовано шверцовале веће количине сканка, марихуане и кокаина из Црне Горе у БиХ, ради даљег кријумчарења у земље Европске уније, саопштило је Тужилаштво БиХ.

Према незваничним информацијама до сада су ухапшени Жарко Јокнић, Блаженко Рашевић, Влатко Блажевић и Срећко Мандић и заплијењено је око  пет килограма дроге, али није искључено да и ће бити више хапшења.

„Глас Српске“ сазнаје да су акцијом обухваћени и Данило Ђуровић, Драган Гајић, Аднан Пирић и Марија Гајић.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић потврдио је да су четири особе за сада осумњичене и да је заплијењена одређена количина наркотика.

- Колико је заплијењено дроге и ко ће бити ухапшен одлучиће поступајући тужилац. Акција још траје па не можемо да откривамо детаље - рекао је Грубешић.

Већина обухваћених овом акцијом позната је од раније по кривичним дјелима.

Осумњичени Блажевић је  ухапшен прошле године у акцији „Вагон“ када је у комбију којим је управљао полиција пронашла 12 килограма марихуане.

Срећко Мандић је један од оптужених у предмету „Волан“, који се односи на крађе аутомобила.

Акцију од јутрос спроводе припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске и Средњобосанског кантона.

- Акцијом су обухваћене четири осумњичене особе. Активности се спроводе на подручју Пала, Фоче и Травника, а односе се на откривање и процесуирање лица осумњичених за организовани криминал повезан са кријумчарењем већих количина опојних дрога марихуана-“сканк” и кокаин. Наркотици су су кријумчарени са подручја Црне Горе у БиХ, ради даљег кријумчарења према илегалном нарко-тржишту у земљама Европске уније-наоди се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Истиче се да је тужилац  из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, на терену, гдје кординише рад полицијских слижбеника.

- Након што се окончају претреси и истражне активности, поступајући тужилац одлучиће о даљим активностима у предмету-рекли су у Тужилаштву БиХ.

Како је саопштено из МУП-а Републике Српске у току су претреси на више локација на подручју Пала, Фоче и Травника.

- Осумњиченима се ставља на терет да су у периоду од 2019. године па до данас извршили кривично дјело организовани криминалитет у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама и кривичним дјелом неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе - саопштeно је из МУП-а Српске.

Наводи се да  акцију "Голуб" спроводе полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске под надзором Тужилаштва БиХ, а по наредбама Суда БиХ.

- Активности се реализују у сарадњи са полицијским управама Фоча и Источно Сарајево, као и са МУП-ом Средњобосанског кантона- наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана