Нови детаљи о нападу на старца Остоју Милаковића код Бањалуке:Пљачкаш мислио да иде у наплату дуга

Небојша Томашевић
Нови детаљи о нападу на старца Остоју Милаковића код Бањалуке:Пљачкаш мислио да иде у наплату дуга

Бањалука - Предраг Ивановић (26) из Ужица, који је осумњичен за учешће у бруталном премлаћивању аустријског пензионера Остоје Милаковића (80) из Кмећана код Бањалуке, казао је у бањалучком Окружном суду да је мислио да иде по новац који је неко дуговао његовом саучеснику Лазару Перићу (25), за којим се још трага.

Ивановић, који је држављанин Србије, ово је рекао на рочишту на којем се одлучивало да ли ће он остати и даље у притвору.

- Перић је од раније дуговао мени, па сам мислио да долазимо по паре које је неко дуговао Перићу - казао је кратко Ивановић на питање судије зашто је на дан пљачке био у Бањалуци.

Осим Ивановића и Перића у овом разбојништву према тврдњама тужилаштва учествовао је и малољетни Милија Б., који је, како сазнајемо, у полицији све признао и одао саучеснике.

Бањалучко Окружно тужилаштво у петак је затражило продужење притвора Ивановићу за још два мјесеца због бојазни да би на слободи могао да утиче на саучеснике и доказе и да би могао да побјегне. Тужилац Жана Бојић је истакла да је расписана потрага за Перићем и да су у овом случају наређена ДНК и друга вјештачења те да је властима у Србији послата замолница за спровођење одређених истражних радњи, јер су осумњичени држављани те земље.

Адвокат Ивановића Бојан Микановић сматра да нема основа за продужење притвора његовом брањенику.

- Тужилаштво није прибавило нове доказе које се односе на мог брањеника. Све се заснива на изјави малољетника М. Б. који је имао интерес да говори одређене ствари да би олакшао свој положај. Не зна се која је улога мог брањеника у разбојништву - казао је Микановић и додао да је Ивановић спреман да сарађује с полицијом и тужилаштвом и да ће се, ако га пусте из притвора, одазвати на сваки позив.

Тужилаштво поменути тројац терети да су 6. децембра прошле године упали у кућу Милаковића, који живи сам, те га одмах по уласку брутално претукли тражећи од њега паре. Старцу су нанијели тешке повреде по цијелом тијелу, а колико су га брутално тукли види се по траговима крви којих има по цијелој кући. Разбојници су из куће Милаковића побјегли “кратких рукава”, јер су успјели да украду само стару југословенску новчаницу од пет милиона динара, 20 шилинга и нешто ситног новца.

До закључења овог броја “Гласа Српске” Окружни суд у Бањалуци није донио одлуку о продужењу притвора Ивановићу и није познато да ли ће он остати иза браве или ће се бранити са слободе.

Мјештани

Мјештани Кмећана вјерују да је пљачку Остоје Милаковића “типовао” неко из њиховог села и да држављани Србије то нису сами урадили. Кажу да Милаковић прима пензију из Аустрије те да живи сам, а има три сина и три кћерке и они бораве на другим адресама и у иностранству.

- Неко је то морао да зна и да јави пљачкашима да би Остоја могао да има пара и да је сам. На дан пљачке селом је кружио бијели аутомобил “фијат”, нови “фићо” регистарских ознака из Ужица. У њему су, како се испоставило, били пљачкаши. Вјероватно их је неко телефоном наводио како да дођу до Остоје - казао је један мјештанин Кмећана, не желећи да му помињемо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана