Нови детаљи акције "Сквер": Ухапшене четири особе, одузето 54.367 КМ, блокирано још 81.669 КМ

Н.Т.
Нови детаљи акције "Сквер": Ухапшене четири особе, одузето 54.367 КМ, блокирано још 81.669 КМ

САРАЈЕВО – Припаднции Агенције за истраге и заштиту СИПА у акцији Сквер до сада су ухапсили четири особе те одузели 54.367 КМ.

-   На банковним рачунима неких од осумњичених лица блокирана је 81.669,00 конвертибилних марака. до сада је откривена и привремено одузета велика количина пословне документације.Лица лишена слободе су спроведена у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог-наводе у саопштењу СИПА.

Ова акција изводи се на на подручју Пала, Источног Сарајева и Кантона Сарајево, а како сазнајемо њом су обухваћене особе за које се сумња да су незаконито препродавали земљиште и некретнине Срба и Јевреја.

Инспектори СИПА су како сазнајемо исспитивали и адвокате и нотаре, а према незваничним информацијама, међу приведенима је адвокат Бојан Веселиновић чија канцеларија је претресена као и одборник у Општинском вијећу Нови Град Сарајево. Елвис Хоџић, члан Странке за БиХ.

- У оквиру акције обављени су претреси  40 локација због сумње да је одређена група људи разним злоупотребама и фалсификовањем докумената о власништву над земљиштем незаконито прометовала већи број некретнина на подручју Кантона Сарајево - саопштено из СИПА.

Истиче се да је акција покренута са циљем процесуирања организоване криминалне групе људи која је дјеловала од 2009. године до данас на подручју Кантона Сарајево.

- Према важећим законским прописима, са поменутим некретнинама није се могло прометовати. На тај начин су стекли велику зараду. Чланови групе су ради стицања противправне имовинске користи предузимали разне незаконите радње, злоупотребљавали свој положај и фалсификовали документацију - казали су у СИПА.

Додаје се да су у својим незаконитим работама имали помоћ појединих адвоката и нотара.

- На основу те помоћи су вршени уписи одређених лица  над некретнинама, које нису њихово власништво. Та лица су затим те некретнине препродавали трећим лицима - појаснили су у данас из СИПА.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана