Нови детаљ би могао помоћи у проналажењу мале Данке

Г.С.
Foto: Танјуг

БОР – Дјевојчица Данка Илић (2) нестала је у уторак поподне у Бањском пољу код Бора.

Она је нестала у 13.45 у тренутку када је њена мајка отишла да сипа воду старијем дјетету.

- Окренула сам се да дам воду другом дјетету и када сам погледала поново, ње ту није било – рекла је мајка за Телеграф.

Вијест о њеном нестанку се брзо проширила друштвеним мрежама, а осим војске и полиције у потрагу за малом Данком укључили су се и пси трагачи, као и грађани Бора и околине.

У Србији је први пут активиран систем Амбер алерт под називом “Пронађи ме”, а информације о дјевојчици Данки биће послате СМС-ом свим грађанима Србије како би помогли и алармирали полицију у случају да имају информације у вези са несталом двогодишњом дјевојчицом.

Потрага је и даље у току.

 

“Сазнали смо да је полиција прегледала да ли има сигурносних камера на мјесту где је нестала дјевојчица. Нађено је само на једној кући камера и тај снимак је полиција узела и настоји да покуша да дође до нових информација. Тај снимак се тренутно провјерава”, рекао је новинар Курира са мјеста догађаја и потом додао:

“Такође сазнајемо да је по нестанку Данке, мајка је била у паници и окренула је мужа. Он се створио за само неколико минута. Они су почели да траже дјевојчицу. Пошто нису могли да је нађу позвали су полицију. Полиција је брзо дошла на лице мјеста и схватила озбиљност ситуације позвала већи број патрола. Касније су се и припадници жандармерије укључили. Такође припадници осталих полицијских управа су се укључили као испомоћ у потрази. Једноставно се проверава сваки податак”.

Полиција је Ивани Илић, мајци дјевојчице нестале дјевојчице Данке Илић (2) узела телефон и послала на вјештачење, сазнаје “Блиц”.

Како незванично сазнају медији, полиција испитује све контакте породице нестале Данке Илић и њихове односе.

Данка Илић у тренутку нестанка на себи је имала маслинасто зелену јакну, љубичасте панталоне и црне патике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана