Нишић супругу удавио голим рукама

Небојша Томашевић
Нишић супругу удавио голим рукама

Бањалука - Јово Нишић (72) из Модриче правоснажно је осуђен на четири године затвора у Врховном суду Републике Српске због убиства супруге Маре (64), коју је задавио голим рукама у породичној кући у Дринској улици у Модричи.

Секретар овог суда Јелена Деспотовић објаснила је да је Нишић осуђен након што је вијеће одбило жалбе тужилаштва и одбране на првостепену пресуду.

- Жалбе су одбијене као неосноване и потврђена је првостепена пресуда добојског Окружног суда - казала је Деспотовићева.

Нишић је у добојском Окружном суду осуђен 7. маја ове године.

Према пресуди, он је 13. децембра 2014. године усмртио супругу Мару након краће свађе. Они су се посвађали због поновног досељења њиховог сина у кућу.

У пресуди се наводи да је током свађе супруга оптуженог Јову вријеђала и напала га, говорећи му да ће му ископати лијево око на које једино види. Том приликом изгребала га је по лицу.

- Напад супруге Маре код оптуженог Јове је изазвао јаку раздраженост и привремену душевну поремећеност. Усљед таквог стања, он је сјео на груди супруге Маре док је она лежала на каучу и удавио је голим рукама. Оптужени је на овај начин починио кривично дјело убиство на мах, због чега му је и изречена казна од четири године затвора. У казну му је урачунато и вријеме које је провео у притвору од 13. децембра 2014. до 7. маја 2015. године - наведено је у првостепеној пресуди против Нишића.

Послије ове породичне трагедије, комшије породице Нишић су испричале да је Мара била психички нестабилна особа, па је свакодневно галамила и псовала свог супруга и унука. Наводно, није била ни у добрим односима са комшијама, јер је била склона конфликту. За Јову су сви говорили да је добричина и човјек који је у животу доста пропатио.

За вријеме рата породица Нишић избјегла је из Јајца, послије чега је Јово оболио од дијабетеса.

Предаја

Јово Нишић се након убиства сам предао полицији у Модричи и рекао да је усмртио супругу Мару. Тијело убијене жене пронашао је њихов унук. Нишић је током саслушања у полицији и код тужилаштва признао злочин и ниједног тренутка није негирао да је убио супругу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана