Никола Поњевића настрадао у Горњим Подградцима код Градишке: Позлило му прије него што се ауто запалио?

Небојша Томашевић
Никола Поњевића настрадао у Горњим Подградцима код Градишке: Позлило му прије него што се ауто запалио?

ГРАДИШКА – Све указује на то да је Николи Поњевићу (71) из Градишке, који је смртно страдао у пожару на аутомобилу “дачија логан”, позлило прије трагедије, али ће то бити утврђено истрагом.

Његово возило се запалило у покрету док се у  у четвртак око 14.30 часова возио према својој викендици у Горњим Подградцима, потврђено је “Гласу Српске”.

Према причама очевидаца несреће у засеоку Пејићи, који су се затекли у близини, прије избијања пожара чуо се јак звук мотора.

- Нешто је тако снажно загрмјело као да је возач нагло стиснуо папучицу гаса. Убрзо затим почело је да се дими испод хаубе “дачије” која се кретала путем. Одједанпут је букнуо и пламен. Возач није излазио. Нажалост нико није могао да му помогне због велике ватре која је брзо захватила цијели аутомобил - казао је један од очевидаца који није желио да му име објавимо.

Извор близак истрази је казао да се на основу прича очевидаца и неких других доказа претпоставља да је Поњевићу позлило прије избијања пожара.

- Постоји могућност да је из неког разлога можда изгубио свијест па махинално стиснуо гас. Ипак, док се не уради обдукција нећемо знати узрок смрти. Такође узрок пожара ће бити утврђен вјештачењем - казао је овај извор.

Према његовим ријечима аутомобил страдалог “дачија логан” је користио и плин за погон па се провјерава да ли је неисправност инсталација довела до пожара.

Пожар на возилу угасили су припадници Професионалне ватрогасне јединице Градишка, након чега је извучено дјелимично угљенисано тијело возача. Сазнајемо да су несрећном Поњевићу руке и ноге потпуно изгорјеле.

Из Полицијске управе Градишка, наводећи иницијале, саопштено је да им је поменути случај пријављен у четвртак око 14.30 часова.

- Пријављено је да на локалном путу у мјесту Горњи Подградци, заселак Пејићи, гори аутомобил у којем се налази непознато лице. По пријави одмах су поступили полицијски службеници Полицијске управе Градишка, који су извршили обезбјеђење лица мјеста. Увиђај су извршили полицијски службеници Полицијске управе Градишка, који су утврдили да је сагорио путнички аутомобил марке “дачија логан” и да се у њему налази беживотно тијело лица Н. П. из Градишке - навели су из полиције.

Истакли су да је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука наложио да се тијело превезе на Ново гробље у Бањалуку ради обдукције. Наређена је и истрага како би се утврдило како је дошло до пожара на возилу и шта се све десило.

Ријечи хвале

Страдали Никола Поњевић био је пензионер и према ријечима мјештана Горњих Подградаца он је често долазио у то мјесто гдје има викендицу. Његови познаници имају само ријечи хвале за њега. Кажу да је увијек био комуникативан и спреман да помогне свима.

Поњевић је прије пензионисања био дугогодишњи директор у једном осигуравајућем друштву. Бивше радне колеге сматрали су га добрим човјеком и другаром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана