Незапамћен злочин у мјесту Улице код Зворника: Мужа искомадала сјекиром и бацила

Небојша Томашевић
Незапамћен злочин у мјесту Улице код Зворника: Мужа искомадала сјекиром и бацила

Зворник - Милка Катановић (55) сјекиром је усмртила супруга Војислава (59), одсјекла му руке и ноге, које је бацила у контејнер, а труп закопала километар од породичне куће у мјесту Улице код Зворника.

Овај незапамћени злочин починила је у недјељу у њиховој кући, а да би прикрила убиство пријавила је полицији да је њен супруг нестао и да је задњи пут виђен на путу према Калесији.

Према незваничним информацијама, њена прича о нестанку Војислава имала је много нелогичности па је полиција посумњала на злочин. Њихове сумње су се обистиниле када су у кући открили трагове крви, а онда је Милка све признала.

- Покушала је и да прикрије трагове, па је кућу пребрисала. Након што је схватила да јој полицајци не вјерују, признала је да је усмртила мужа. Рекла је да је његово тијело закопала километар од куће, али да му је претходно одсјекла руке и ноге и бацила у контејнер, јер нису могле да стану у тачке, којим је жртву одвезла из куће. По свему судећи, све је сама обавила и у прикривању злочина није имала помоћ - казао је извор близак истрази и додао да је труп убијеног пронађен, док се још трага за рукама и ногама.

Предузеће које се бави одвозом отпада одвезло је контејнер у којем су били остаци жртве. Садржај је истресен на депонији Црни врх па је полиција организовала претрагу депоније.

Из Полицијске управе Зворник, наводећи иницијале осумњичене и жртве, саопштили су да су ухапсили Милку Катановић због убиства супруга Војислава.

- Полицији је 19. јуна пријављен нестанак В. К. који се удаљио у непознатом праву. Истрагом је утврђено да је ријеч о лажној пријави и да је В. К. убијен. Због тог злочина ухапшено је лице М. К., које је признало убиство - рекао је портпарол ПУ Зворник Миљан Бобар.

Додао је да не може да открива више детаља, а да ће осумњичена бити предата у надлежност Окружног тужилаштва у Бијељини након испитивања.

Породица

Мјештани села Улице кажу да их је злочин шокирао и да не могу да вјерују да се тако нешто догодило у њиховом насељу.

- Милка и њен супруг Војислав живјели су сами у посљедње вријеме. Имају кћерку која је удата у Србији, а син им је отишао у Катар. Били су мирни људи, добре комшије и нисам чула да су имали већих проблема. Војислав је волио да попије чашицу више, али не могу да вјерујем да је због тога Милка одлучила да почини тако монструозан злочин. Страшно, можда јој се ум помрачио - рекла је једна мјештанки, која није жељела да јој објавимо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана