Невесиње: Дјечак се угушио у бурету

Горан Обрадовић
Невесиње: Дјечак се угушио у бурету

Невесиње - Десетогодишњи П. И. угушио се у пластичном бурету док се играо жмурке са вршњацима у насељу Килавци у Невесињу.

У Центру јавне безбједности Требиње потврдили су да се догодила ова трагедија, али због осјетљивости случаја нису могли дати више података.

Према незваничним информацијама дјечак је у суботу око 18 часова довезен у Хитну помоћ у Невесињу и љекари су могли само констатовати смрт.

- Он се са друговима играо жмурке и како би се сакрио, ушао је у пластично буре у приземљу куће и затворио се. Послије неког времена остао је без ваздуха и угушио се, а нико од другара није могао да га нађе - рекао је извор "Гласа".

Додао је да је полиција послије пријаве обавила увиђај, а случај је окарактерисан као задесна смрт.

Једна од комшиница породице настрадалог дјечака, испричала је да су сви у шоку и да не могу вјеровати шта се десило.

- Чула сам да се играо са друговима и да га они нису могли наћи, па су отишли кући. Међутим, права паника је настала када је мајка дјетета примијетила да га нема. Отишла га је тражити, али је било узалуд - испричала је комшиница.

Додала је да се недуго затим улицом проломио јаук.

- Послије неког времена мајка несрећног дјечака ушла је у приземље куће и пронашла дијете у пластичном бурету. Покушала га је оживити и позвала је Хитну помоћ, али је нажалост било касно, нису му могли помоћи - рекла је комшиница.

Према ријечима других мјештана овог насеља ником није јасно како је дјечак завршио у бурету.

- Чудно ми је како је дјечак успио сам да затвори поклопац на бурету и како није могао изаћи кад је осјетио да почиње да се гуши. Ово је трагедија и не могу да прежалим дјечака и породицу - рекао је један од мјештана насеља Килавци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана