Несвакидашњи инцидент у Градишци: Теренцем полупао девет аута и повриједио дјечака

Милан Вујић
Несвакидашњи инцидент у Градишци: Теренцем полупао девет аута и повриједио дјечака

Градишка - Александар Драгић (21) из Градишке ухапшен јер је возећи теренац "гранд чироки" намјерно полупао девет возила и том приликом лакше повриједио четрнаестогодишњег дјечака испред кафе бара "Твинс" у градишком насељу Жеравица.

Том приликом приведен је и држављанин Аустрије Томас Вилнауер из Беча који је био у друштву с Драгићем и који је демолирао унутрашњост кафе бара "Твинс".

Полиција је Аустријанца затекла на дјелу, док је Драгић побјегао. Тек нешто касније бјегунац је ухапшен у Чатрњи код Градишке.

Све се догађало у ноћи између недјеље и понедјељака. Драгић и Вилнауер били су са друштвом у "Твинсу" и пили.

- У нека доба око поноћи дошло је до свађе и нагуравања у друштву. Вилнауер је устао и почео да лупа инвентар. Драгић је након неког времена изашао из кафане, сјео у џип и почео њим да удара у возила на паркингу испред локала - казао је извор близак истрази.

Он је додао да је полиција дошла неколико минута након што је Драгић почео да дивља аутомобилом.

- Чим је видио полицију Драгић је кренуо да бјежи, али је теренцем слетио у канал поред пута у Чатрњи па је ту и ухапшен - рекао је овај извор "Гласа Српске".

Очевици догађаја су испричали да је било језиво гледати како младић џипом се залијеће и удара у друге аутомобиле.

- Били смо у локалу када се зачуо јак удар, погледали смо и видјели џипа како као у филмовима удара у паркиране  аутомобиле по паркингу. Послије смо чули да је тај младић наводно хтио да џипом улети у кафић гдје је било педесетак људи. Срећом убрзо је стигла полиција па је он побјегао - казао је један од очевидаца не желећи да се представи.

Мјештани Градишке кажу да и Драгић и Вилнауер бораве у иностранству и повремено долазе у БиХ.

Из бањалучког Центра јавне безбједности су казали да су о овом догађају обавијештени  јуче двадесет минута иза поноћи.

- Полиција је на лицу мјеста затекла Т. В. из Беча који је реметио јавни ред и мир па је ухапшен. Утврђено је да је с њим био А. Д. који је возећи џип полупао девет аутомобила и лакше повриједио четрнаестогодишњака, а затим побјегао. Ухапшен је у Чатрњи гдје слетио с возилом - казали су у полицији која није саопштила на који начин је дошло до повреде дјечака.

Додали су да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука који је наредио да се покрене истрага у циљу утврђивања свих околности догађаја. Из полиције и Тужилаштва није саопштено да ли су младићи задржани или пуштени да се бране са слободе.

Оштећени

Власник "опел астре" Драгиша Смиљанић каже да је његов аутомобил уништен.

- Када је Александар Драгић изашао из локала прво је након што је сјео у џип само  турирао возило. Видјело се да не зна гдје ће, само је у једном тренутку кренуо да лупа аутомобиле. Неколико пута је џипом ударио у мој ауто и сав лим згужвао. Затим је ударио у "пасат", "голф" и још нека возила.  Потом се забио у стуб расвјете и од силине ударца преврнуо  - испричао је Смиљанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана