Несуђена ТВ звијезда утопила се у ријеци

Горан Обрадовић
Несуђена ТВ звијезда утопила се у ријеци

Високо - Амила Хасановић (21) из Високог погинула је када је аутомобилом "фолксваген поло" слетјела у ријеку Босну у мјесту Доња Сеоча код Високог, потврђено је у полицији.

Хасановићева је позната по учешћу у музичком шоу "Звијезда можеш бити ти" сарајевске телевизије "Хајат".

Несрећа се догодила у понедјељак око 14 часова, када се дјевојка на локалном путу Високо - Какањ сурвала у ријеку Босну, а тијело је извучено јуче око подне.

Један од пролазника видио је када се десила несрећа и одмах је позвао полицију, која је убрзо изашла на лице мјеста, али није било трага ни аутомобилу ни дјевојци, јер је набујала Босна брзо однијела возило.

У потрагу за дјевојком укључили су се рониоци и специјалне јединице полиције. У понедјељак до вечери нису успјели да пронађу аутомобил, па је потрага настављена и јуче.

Специјалци и ватрогасци дуже вријеме радили су у тешким условима, јер је водостај ријеке Босне висок, па је веома брза и хладна, а дувао је и јак вјетар.

Након проналаска аутомобила ронилац је закачио сајле за њега и потом је, уз помоћ тешког камиона, извучен на обалу ријеке. У њему је било и тијело несрећне дјевојке.

На обали ријеке Босне окупио се и већи број запрепаштених грађана, који су посматрали акцију извлачења, а саобраћај се на том регионалном путу, који повезује Високо и Какањ, одвијао једном траком.

Након што је возило извучено, припадници одјељења криминалистичке полиције МУП-а ЗДК-а почели су са увиђајем, чији је циљ да се утврде све околности ове трагедије.

Један од рибара, који је пецао на обали Босне када се десила несрећа, испричао је да су призори били шокантни и да узрок несреће није неприлагођена брзина.

- Дјевојка је паркирала аутомобил у близини обале и када је кретала највјероватније није убацила у прву брзину и возило је остало у рикверцу. Када је дала гас, возило је слетјело у ријеку. Видјели смо да покушава да отвори врата, али није могла, затим је покушала, али безуспјешно, да разбије прозор - истакао је овај рибар.

Према његовим ријечима, док су ушли у воду, возило више нису могли да виде.

Запослени на телевизији "Хајат", на којој се емитује шоу "Звијезда можеш бити ти", остали су у шоку након што су чули за ову трагичну вијест.

- Амила је била увијек весела дјевојка, пуна живота. Све је шармирала својом појавом. Била нам је јако драга и о њој имамо сви само позитивно мишљење. Шокирани смо и затечени након што смо чули шта се догодило - казали су на овој телевизији.

Познаници Хасановићеве су такође рекли да су у шоку откако су сазнали за несрећу и да је Амила била права пријатељица, увијек насмијана и спремна да помогне свима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана