Нераздвојног друга убио са два хица из сачмарице

Небојша Томашевић
Нераздвојног друга убио са два хица из сачмарице

Живинице - Омер Фатић (26) из села Грачаница код Живиница ухапшен је због сумње да је хицима из ловачке пушке убио пријатеља и школског друга Седина Мушића (24) из села Зеленика.

Фатић је друга убио у сриједу увече испред своје куће у селу Грачаница након цјелодневног заједничког дружења. Из Тужилаштва Тузланског кантона су саопштили да је убиству  претходила свађа.

- Утврђено је да су младићи заједно провели цијели дан. У вечерњим часовима аутомобилом су се довезли до куће осумњиченог Фатића. Он је по изласку из возила отишао у кућу из које се вратио са пушком сачмарицом из које је пуцао у Мушића док је сједио у возилу. Испалио је два хица у њега - рекли су у Тужилаштву ТК.

Додали су да се сумња да су се младићи претходно посвађали, али да мотив злочина ипак још није познат.

- Поступајући тужилац је издао наредбу за вађење крви од осумњиченог, као и  наредбу  за обдукцију тијела страдалог. У току је истрага и биће урађена  вјештачења  у циљу утврђивања свих околности овог убиства - рекли су у Тужилаштву ТК.

Мјештани села Зеленике и Грачанице никако не могу да схвате зашто је Фатић убио Мушића јер су како кажу они били најбољи и нераздвојни другови. 

- Стално су се дружили још од дјетињства. Били су скоро нераздвојни још из школских дана. Нисам чула да су се прије сукобили. Тако да нам је нејасно шта је допринијело злочину. Прича се да су тај кобни дан пили алкохол па је могуће да су се напили и да нису знали шта раде - казала је једна мјештанка села Грачаница не желећи да јој помињемо име.

У селу Зеленика одакле је убијени јуче је владала туга и мук. Испред куће Мушића окупио се велики број родбине, пријатеља и комшија. Сви су с невјерицом причали о кобном догађају.

- Имам четворо дјеце, а Седин ми је најмлађи. Када су ми јавили да је убијен, нисам могао повјеровати. Камо среће да никад нисам дочекао овај дан - рекао је кроз сузе отац убијеног Седина, Зијад Мушић.

У МУП-у ТК су потврдили да је осумњичени Фатић  ухапшен због убиства и казали да ће након испитивања бити предат у надлежност Кантоналног тужилаштва. Нису наводили детаље.

До закључења овог броја "Гласа Српске" осумњичени није био испитан у полицији и предат Тужилаштву.

Размирице и злочини

На подручју Живиница посљедњих година почињено је више убистава због размирица. Посљедње се десило 14. фебруара када је Алмин Алић из Бановића ножем убио радника обезбјеђења кафића "Сунце" Халила Авдибашића. Свему је претходила свађа због тога што је Авдибашић из локала избацио Алића. У јуну 2015.  године у насељу Башиговци убијена је Светлана Сеферовић. Због злочина је на 12 година осуђен њен супруг Зариф који је све покушао да прикрије пријавивши да су их напали разбојници. У априлу те године Менсудин Ахметовић Мемо убио је инвалида Вахидина Исламовића због 24.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана