Нема потјернице за сином Ханке Палдум

Avaz
Нема потјернице за сином Ханке Палдум

Сарајево- Иако се већ у два наврата није појавио на рочишту за изјашњавање о кривици у Опћинском суду у Сарајеву, још увијек нема потјернице за Мирзадом Бркићем (29) сином популарне пјевачице Ханке Палдум.

Ова информација за "Аваз" је потврђена у Општинском суду у Сарајеву.

''Још увијек није заказано ново рочиште. Када се закаже, а уколико се оптужени не појави, тек тада су створени услови за расписивањем потјернице'', казали су у Општинском суду у Сарајеву.

Наиме, Кантонално тужилаштво у Сарајеву подигло је 5. августа оптужницу против Бркића, којем се на терет ставља кривично дјело против сигурности јавног саобраћаја. Бркић је 14. јануара у сарајевском насељу Грбавица теренцем Ниссан покосио пјешакиње Аријану Ж. (54), Исмету К. (52) и Магбулу Џ. (59).

Упућен му је позив, али се није појавио. Ангажована је и Судска полиција, како би га привела, али он није био пронађен на адреси становања.

Бркић је хапшен и 16. новембра у 8.45 сати у улици Бродац, сарајевска општина Стари Град, са Ђанином Дедајићем (27), такође из Сарајева, због сумње да су починили кривично дјело посједовање и омогућавање уживања опојних дрога.

Полицајци су код Бркића пронашли плински пиштољ и хероин, а код Дедајића два пакетића марихуане. У међувремену обојица су пуштени на слободу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана