Навијачи пресрели аутомобил судије Топаловића и запалили га бакљама након утакмице у Мостару

ГС
Foto: Кликс

ЈАБЛАНИЦА - Након прекинуте утакмице између Вележа и Борца главни судија меча Сабрија Топаловић нападнут је у близини Јабланице у аутомобилу у којем се налазио заједно са својим помоћником Адмиром Шеховићем и супервизором суђења Аднаном Алиспахићем, јавио је Кликс.

Шеховићем и супервизором суђења Аднаном Алиспахићем, јавио је Кликс.

До напада је дошло у тунелу Лендава, гдје је према првим информацијама пресретен аутомобил у којем се налазио Топаловић, а након тога је запаљен, што је потврђено за овај портал.

-У уторак навече, око 23.45 часова у тунелу Лендава пресретнуто је возило марке „мерцедес“ у којем су се налазили А. Ш. (39), С. Т. (38) и А. А. (50). Нападачи су палицама разбили стакла и убацили бакљу у аутомобил. Том приликом лакше тјелесне повреде задобила је особа А. А., којој је љекарска помоћ пружена у Дому здравља Јабланица. Нападачи су побјегли у возилу марке „голф“ - речено је за Кликс у Оперативном центру Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона (МУП ХНК).

 „Дневни аваз“ незванично сазнаје да је „голф“ препријечио пут „мерцедесу“, а хулигани су потом окружили „мерцедес“, а у рукама су имали палице и шипке. Ударали су по возилу те су поломили стакла и унутра убацили бакље запаливши га. Мушкарци који су били унутра изашли су вани због дима и ватре која им је захватила одјећу. Чим су изашли Топаловића, Шеховића и Алиспахића су хулигани физички напали, вријеђали и омаловажавали.

Након тога су побјегли у „голфу“ према Мостару.

Утакмица 10. кола м:тел Премијер лиге БиХ између Вележа и Борца прекинута је у 81. минуту због уласка домаћих навијача на терен те се није наставила.

Домаћини су били незадовољни арбитратражом зеничког судије Топаловића.

Утакмица ће она највјероватније бити регистрована резултатом 3:0 у корист бањалучког клуба који је у тренутку прекида водио 2:0.

Директор ФК „Борац“ Дејан Лукендић синоћ је изјавио да је након прекинутог сусрета у Мостару против „Вележа“ физички нападнут на трибинама и да се није осјећао угодно на стадиону „Рођених“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана