Наставник под истрагом због сумње да је покушао да обљуби ученицу

Небојша Томашевић
Наставник под истрагом због сумње да је покушао да обљуби ученицу

ДОБОЈ - Окружно тужилаштво у Добоју отворило је истрагу против наставника основне школе у Осињи код Дервенте Ж. Н. због сумње да је покушао да обљуби ученицу, потврђено је “Гласу Српске”.

- Тужилаштво је донијело наредбу о спровођењу истраге против Ж. Н. из Дервенте због кривичног дјела обљуба дјетета млађег од 15 година, те је истрага у предметном случају у току - рекли су “Гласу Српске” у Окружном тужилаштву Добој.

Додали су да се прикупљају докази и провјеравају наводи пријаве о физичком сукобу оца оштећене и осумњиченог, који су том приликом задобили тјелесне повреде.

Овај шокантни случај откривен је крајем фебруара ове године када је полицији пријављено да је наставник физичког васпитања додиривао ученицу по интимним дијеловима тијела. Осумњичени је дјевојчицу узнемиравао седмицу прије открића случаја, а незванично, дјевојчица се жалила да је наставник додиривао по грудима и задњици.

Извор близак истрази је испричао да је дјевојчица то родитељима пријавила, након чега је отац одмах отишао да пронађе наставника. Према незваничним информацијама, када га је пронашао, љутити отац претукао је наставника и повриједио га. И овај случај је пријављен полицији.

Цијели случај сексуалног узнемиравања дјевојчице пријављен је и Центру за социјални рад у Дервенти који је такође алармирао полицију, након чега је и покренута опсежна истрага. Полиција је наводно саслушала и дјевојчицу у присуству психолога. Након сазнања и пријаве наставник је отишао на боловање. Мјештани Осиње након открића овог случаја у шоку су казали да су узнемирени због свега.

- Чуо сам да је дјевојчица рекла да је дирао наставник и остао сам шокиран. Моја кћерка је такође ишла у ту школу. Да се њој десило нешто слично и ја бих поступио као отац ове дјевојчице - истакао је мјештанин, који је желио да остане анониман.

“Фејсбук”

Информацију о покретању истраге против осумњиченог наставника школе у Осињи на “Фејсбуку” је објавио и отац дјевојчице. У опису је навео да неће одустати.

- Још једна правна битка је добијена… надам се убрзо и битка на суду… доказаћу да правда побјеђује... - наведено је, између осталог, у објави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана