Нарко-дилер пао са килограмом спида

Н. Т. фото:Avaz.ba
Нарко-дилер пао са килограмом спида

Сарајево - Сарајевско Кантонално тужилаштво предложило је одређивање једномјесечног притвора Бенедикту Пиндрићу (40) из Хрватске, који је ухапшен у суботу у Сарајеву са око килограмом дроге спид.

Приједлог притвора упућен је сарајевском Општинском суду из којег јуче није саопштена одлука.

Пиндрића је у суботу ухапсила Агенција за истраге и заштиту (СИПА) због сумње да шверцује дрогу на подручју Сарајева.

- Приликом хапшења претресени су објекти на три локације које користи осумњичени. Приликом претреса пронађено је око 900 грама дроге спид и одређени износ новца. Претреси и хапшење изведени су према наредбама Општинског суда у Сарајеву, а под надзором Кантоналног тужилаштва Сарајево -  саопштено је из СИПА.

Додаје се да осумњиченог терете за кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет опојне дроге.

Извор близак истрази је рекао да се сумња да је дрога била намијењена уличној продаји у Сарајеву.

Пиндрић је одраније познат по шверцу дроге и другим кривичним дјелима. Рођен је у БиХ, а има пребивалиште и у Малинској на Крку у Хрватској. Пиндрић је био ухапшен и притворен због дроге током 2009. године у акцији хрватске полиције "Задар 2". Тада је код Пиндрића и саучесника полиција пронашла око 2,5 килограма хероина и пола килограма кокаина. Вриједност дроге процијењена је на око 40.000 евра. Осим Пиндрића, тада су ухапшени Маријан Бегчевић-Мићковић зван Мањо, Маријан Бегчевић из Брчког, те Никица Реберски.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана