Направа са тајмером експлодирала испред Болнице у Требињу

ГС
Направа са тајмером експлодирала испред Болнице у Требињу

ТРЕБИЊЕ - Непознато лице или више њих поставило је експлозивну направу уз објекат требињске Болнице, која је јуче послије подне експлодирала, али на сву срећу у том тренутку у њеној близини није било људи-

-Непознато лице оставило је експлозивну направу која је експлодирала у близини Болнице Требиње, од чега је причињена мања материјална штета, а у току су све неопходне радње на проналаску починиоца –потврдио је Срни портпарол Окружног јавног тужилаштва Срђан Вукановић.

Он је рекао да је направа активирана јуче око 16 часова и да је увиђајем утврђено да је том приликом причињена мања материјална штета на фасади Болнице.

Вукановић је навео да је о догађају одмах обавијештен дежурни тужилац који је изашао на лице мјеста са службеницима требињске Полицијске управе.

-Остаци направе биће упућени на вјештачење, а тужилац је наложио полицијским службеницима да документују дјело и предузму све мјере и радње с циљем идентификовања починиоца - рекао је он и додао да је ријеч о кривичном дјелу изазивања опште опасности.

Према сазнањима портала  TrebinjeLive.info. ријеч је о експлозивној направи ручне израде која је на себи имала тајмер.

Директор Болнице Требиње Недељко Лембета "Гласу" је рекао да није било  веће материјалне штете, те да све друге информације тражимо од надлежног тужилаштва .

Прилаз лицу мјеста, како тврди портал TrebinjeLive.info био је неколико сати блокиран, а полиција и надлежни тужилац су обавили увиђај.

Дежурни тужилац је овај догађај окарактерисао као кривично дјело изазивања опште опасности, за које је предвиђена казна затвора од шест мјесеци до пет година.

Слична експлозивна направа постављена је почетком јула ипсред просторија Мјесне заједнице Засад-Мостаћи. Из полиције су тада тврдили да је ријеч о аматерској запаљивој направи, која није опасна по људе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана