Након полицијске потјере у Горажду, преминуо 24-годишњи Сарајлија

Avaz.ba
Након полицијске потјере у Горажду, преминуо 24-годишњи Сарајлија

Двадесетчетверогодишњи Ј.К. из Сарајева преминуо је након полицијске потјере у Горажду, а његов суграђанин Е.К. (21) је ухапшен. Према ријечима главног кантоналног тужиоца Мирсада Билајца све се догодило у суботу око 16.10 часова, када је полицијска патрола покушала легитимирати ове двије особе.

- Они су поред зграде "Министарка" у Горажду вршили малу нужду и полиција је интервенисала, легитимисала их. Једно од тих лица је почело бјежати. Они су га заустављали позивима да стане, али је лице и даље трчало и у трчању падало. 

Након што је стигао до џамије Кајсерија пало је још једном и ту је савладан. У складу са законом стављене су му лисице и приведен је у полицијску станицу – казао нам је Билајац. Убрзо по привођењу ухапшени је изјавио да се не осјећа добро и да има болове у стомаку, пише Аваз

– Казао је да је прогутао дрогу. Био је агресиван, али је превезен у болницу како би му се покушало помоћи испирањем желуца – додаје Билајац.  

Према ријечима директора Кантоналне болнице Горажде, др. Фуада Ровчанина, особа за коју се сумња да је прогутала дрогу у Ургентни центар је довезено у 17.20 сати.

– Лице је било јако агресивно. Покушана је лаважа, али је то јако тешко ишло пошто се пацијент јако отимао. Успјела се урадити лаважа и онда је изненада у 17.50 сати дошло до престанка рада срца и дисања, дошло је до изненадне, нагле смрти – казао нам је Ровчанин.  

Код подлеглог пацијента спољашњим прегледом констатиране су лакше повреде у облику огуљотина кољена и поткољеница, те на подлактицама.  

Кантонално тужилаштво наложиће обдукцију након које би требао бити познат тачан узрок смрти и садржај паковања које је преминули прогутао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана