Након нових вјештачења: На ауту осумњичених за убиство Данке Илић ипак није нађен ДНК дјевојчице?!

ГС
Након нових вјештачења: На ауту осумњичених за убиство Данке Илић ипак није нађен ДНК дјевојчице?!

БЕОГРАД - Позивајући се на изворе у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару, а након пристиглих нових вјештачења Нова.рс јавља да на аутомобилу којег су наводно возили Дејан Драгојевић и Срђан Јанковић нису пронађени трагови ДНК-а нестале двогодишње Данке Илић.

Велики дио терена у Бору, али и у мјестима у околини је претражен и засад ниједан траг не указује на то гђе се тијело ђетета налази. Сви сакупљени подаци, али и потенцијални материјални докази као што су алат из куће осумњичених и други предмети пронађени на терену послати су на анализу како би полиција дошла до нових сазнања о томе гдје се налази тијло Данке Илић.

До сада је извјештачено преко 400 трагова који су пронађени у службеном возилу ЈКП "Водовод" за које се сумња да су Дејан Драгојевић и Срђан Јанковић користили приликом извршења кривичног ђела, а прије неколико дана у тужилаштво су стигли резултати нових вјештачења.

"Изузето је преко 500 трагова из унутрашњости службеног аутомобила ЈКП 'Водовод' у Бору, као и трагови са спољашње стране аутомобила. До сада су вјештачења показала да се ни на једном трагу не налази ДНК Данке Илић, како у самом аутомобилу, тако и на спољашњим дијеловима возила", пише Нова.рс.

Према ријечима извора Нова.рс, очекују се и ДНК вјештачења са Биолошког факултета, а претпоставља се да ће они стићи у наредном периоду.

Такођер, ових дана у тужилаштво треба да пристигну и резултати из Национално криминалистичко-техничког центра који је вјештачио ГПС уређај из службеног возила ЈКП "Водовод", иако је Гашић на ванредној конференцији за новинаре показао фотографије на којима је приказано кретање, долазак, окретање у дворишту, враћање па и брзину којом су се кретали осумњичени са ГПС уређаја који је био у поменутом возилу.

Осумњичени радници борског ЈКП "Водовод“ Јанковић и Драгијевић су 26. марта, када је у Бањском пољу нестала двогодишња Данка, били на радном задатку. Према признању Драгијевића датом у тужилаштву, они су ђевојчицу ударили службеним аутомобилом, задавили је и бацили на дивљу депонију на Старобањском путу, одакле ју је, два дана касније, Дејан заједно са оцем (73) и сада покојним братом Далибором (40), измјестио на другу, за сада непознату локацију.

Потрага за дјевојчицом Данком Илић покренута је 26. марта након што је њена мајка пријавила да је нестала са имања у Бањском пољу.

Услиједила је опсежна потрага терена, полиција је обавила разговор са свједоцима, а када се појавио снимак из Беча на ком се нашла ђевојчица која подсјећа на Данку Илић, потрага је проширена и на Аустрију. Аустријска полиција саопћила је да је утврђено да дијете са тог снимка није Данка Илић. Дан касније, предсједник Србије Александар Вучић је саопштио да је Данка убијена, да су двије особе приведене и да су признале злочин.

Тијело дијетета до данас није пронађено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана